Motorolan toisesta Android-puhelimesta vuoti julkisuuteen live-kuvia

Markus Lehtiniitty
1. lokakuuta, 2009 11:35

Motorolan ensimmäisen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen, CLIQ/DEXT:n, nähtyä jo päivänvalon on katseet nyt käännetty yhtiön seuraavaan tulossa olevaan Android-puhelimeen.
Kyseinen puhelin on aiemmin tunnettu kehitysnimellä Sholes. Nyt puhelimeen on liitetty myös Tao-nimi. Lopullisesta mallinimestä ei toistaiseksi ole tietoa. Sholes on aluksi tulossa saataville Yhdysvalloissa Verizon-operaattorin kautta, eli ainakin ensimmäinen laitteesta nähtävä variantti tulee käyttämään CDMA-verkkoja. Tietoa mahdollisesta Euroopassa käytössä olevia GSM- ja WCDMA-verkkoja tukevasta mallista ei ole.
Ensimmäiset live-kuvat, joissa laite on päällä, Sholesista esiin toi HowardForums-keskustelupalstalla käyttäjä nimimerkiltään wnrussell. Uusissa kuvissa laite nähdään kuitenkin vain liukukansi suljettuna - Sholesistahan tulee löytymään kosketusnäytön ohella myös esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö.
Sholesin julkistuksen odotetaan tapahtuvan piakkoin, sillä puhelimen odotetaan rantautuvan markkinoillekin asti vielä loppuvuoden aikana.
Aiempien tietojen mukaan Sholesista piti löytyä Androidin 2.0-versio, joka tunnetaan myös Eclair-kehitysnimellä. Näin ei kuitenkaan luultavasti tule tapahtumaan, sillä Eclair ei tule valmistumaan vielä kuukausiin. Sen sijaan Sholesin sisältä löytynee Android 1.6/Donut-versio, jonka odotetaan valmistuvan aivan lähiaikoina.
Sholesista odotetaan Motorolan Android-tarjonnan huippumallia, jonka varjoon ensimmäinen Android-puhelin tulee jäämään. Muun muassa Sholesin materiaalivalinnat ovat korkealuokkaisempia (metallia) ja esimerkiksi Sholesin näytön odotetaan olevan aivan eri tasolla: 3,7 tuuman koko ja 854x480 pikselin tarkkuus.
Sholes on myös hiljattain läpäissyt Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC:n testit.


Lisää kuvia löytyy HowardForumsin ketjusta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.