Soneralla ei ole enää yksinoikeutta iPhoneen, eikä koskaan ollutkaan

Matti Robinson
2. lokakuuta, 2009 14:35

Sonera on toistaiseksi ainoa matkapuhelinoperaattori, joka on tuonut Suomessa myyntiin Applen hehkutetun iPhone-puhelimen. Puhelimen 3G-malli tuli myyntiin Soneran kautta reilu vuosi sitten, jolloin yritys antoi ymmärtää, että kyseessä on yksinoikeudella myytävä laite. Nyt Sonera kertoo Tietokone-lehden haastattelussa kuitenkin, että yksinoikeutta ei enää ole -- eikä itseasiassa koskaan ollutkaan.
"Kyse on ollut siitä, että lähdimme ensimmäisenä liikkeelle. Ikinä meillä ei ole ollutkaan yksinoikeutta", kertoi Teliasoneran mobiiliyksikön kaupallinen johtaja Pasi Mehtonen Tietokone-lehdelle.
DNA ja Elisa voivat siis vapaasti myydä iPhone 3G:tä ja uutta 3GS-mallia suomalaisille. Lehden haastattelussa ollut DNA-pomo Erik Sylvestersson sanoo, ettei DNA:lla ole kuitenkaan toistaiseksi aikomusta ottaa tuotetta myyntiin. Elisan osastopäällikkö Turkka Koivu puolestaan kertoi Taloussanomille tällä viikolla, että kiinnostusta iPhonea kohtaa löytyy.
Apple on luopunut pikkuhiljaa yksinoikeuksista useissa maissa. Uutisoimme hiljattain, kuinka Briteissä O2:n yksinoikeus loppuu, kun Vodafone ja Orange aloittavat iPhonen myynnin. Huhujen mukaan myös Yhdysvalloissa yksinoikeus poistuu AT&T:ltä. Lisäksi yksinoikeudesta on taisteltu Ranskassa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.