HTC HD2 -huippupuhelin julki: 4,3 tuuman näyttö, gigahertsin suoritin - katso kuvat

Markus Lehtiniitty
6. lokakuuta, 2009 18:12

HTC on julkistanut jo pitkään odotetun ja huhuissa pyörineen, aiemmin Leo-kehitysnimellä tunnetun, uuden huippupuhelimensa. Uutuuspuhelin sai lopulta nimekseen HTC HD2 ja on varustettu Microsoftin tuoreella Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmällä.
Kuten jo pitkään on tiedetty, ovat HD2:n suurimmat erikoisuudet sen näyttö ja prosessori. HTC HD2:n näyttö on kooltaan valtavat 4,3 tuumaa ja toteutettu ensimmäisenä Windows-puhelimena kapasitiivisella tekniikalla. Tarkkuutta näytöllä on 480x800 pikseliä ja se toistaa 65 536 väriä. HD2:n prosessori puolestaan on gigahertsin kellotaajuudella pyörivä Qualcommin Snapdragon, joka edustaa merkittävää hyppäystä eteenpäin HTC:n Windows-puhelinten tehokkuudessa.
HTC HD2:n muihin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera kaksois-LED-kuvausvalolla, GPS-paikannus sekä digitaalinen kompassi, Opera Mobile -selain, 512 megatavua ROM-muistia, 448 megatavua RAM-muistia, microSD-muistikorttipaikka, WLAN- ja stereo-Bluetooth-yhteydet, WLAN-reititintoiminto, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä, FM-radio ja kiihtyvyysanturi sekä valoisuuden ja etäisyyden tunnistimet.
Aiemmin HTC:n Windows Mobile -puhelimista on löytynyt HTC:n oma, TouchFLO-nimellä kutsuttu käyttöliittymä. Uudesta HTC HD2:sta kuitenkin löytyy HTC Sense -käyttöliittymä, joka on tuttu jo HTC:n Googlen Android-käyttöjärjestelmällisistä puhelimista. HTC Sensessä merkittävä rooli on verkon yhteisöpalveluiden tiukalla integroinnilla puhelimeen: mukana on niin Facebook-integraatio, mahdollisuus jakaa kuvia Facebookin ja Twitterin kautta, videoiden jakomahdollisuus YouTubeen kuin myös erillinen HTC Peep -sovellus Twitterin käyttämiseen.
HD2:n Eurooppa-versio on varustettu neljän GSM-taajuuden (850/900/1800/1900 MHz) sekä kahden 3G-taajuuden (900/2100 MHz) tuella. GSM-verkossa tuetaan GPRS- ja EDGE-datayhteyksiä ja 3G-verkossa puolestaan niin lataamista nopeuttavaa HSDPA:ta kuin myös lähettämistä nopeuttavaa HSUPA:ta.
HTC HD2:lla on painoa 157 grammaa ja sen mitat ovat 120,5 x 67 x 11 millimetriä. Kuorien sisältä löytyy 1230 milliampeeritunnin akku, joka tarjoaa puheaikaa 320-380 minuuttia, valmiusaikaa 390-490 tuntia, musiikin kuunteluaikaa 12 tuntia sekä videon toistoaikaa 8 tuntia.
HTC HD2:n kerrotaan saapuvan markkinoille myöhemmin lokakuun aikana valittujen operaattoreiden kautta Euroopan laajuisesti. Uutuuden hinnasta ei toistaiseksi ole virallista tietoa.




Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.