Videolla: Nokian odotetun N900:n vakuuttava selain

Markus Lehtiniitty
7. lokakuuta, 2009 18:20

Nokia on panostanut uudessa, ensimmäisessä myös puhelinominaisuuksilla varustetussa Maemo-laitteessaan, N900:ssä erityisesti sen internet- ja selainominaisuuksiin. Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on jopa kehunut laitetta parhaimmaksi tarjolla olevaksi mobiiliksi internet-laitteeksi.
Nokia Conversations -blogi on nyt julkaissut tämän jutun lopusta löytyvän noin kuusi minuuttia pitkän videon uuden laitteen selainominaisuuksista, jotka vaikuttavat moniin muihin puhelimiin verrattuna varsin tasokkailta. Videolla N900:n selaintoimintoja esittelevät Mikko Korpelainen ja Martin Shüle.
N900:stä löytyvä selain perustuu Mozilla Firefoxistakin tuttuun Mozillan Gecko-ytimeen ja sen yhteydestä löytyy myös täysi Flash-tuki, Flashin 9.4-version muodossa. Lisäksi videolla selain toimii jopa erittäinkin sulavasti - ainakin jos kokemusta vertaa esimerkiksi Symbian S60 -alustan kosketuspuhelinten selaimen toimintaan. Mukana selaimessa on myös monia uusia eletoimintoja, joita myös videolla esitellään.
N900:aa odotetaan saapuvaksi markkinoille loka-marraskuun vaihteessa, aivan tuoreimman tiedon mukaan viikolla 44. Ennakkotilattavaksi sitä tarjoavat jo muun muassa Nokia Online Kauppa, Saunalahti sekä DNA.

P.S. Tämä juttu aloittaa uuden päivittäisen käytännön Puhelinvertailu.comissa. Jatkossa tulemme nostamaan ainakin joka arkipäivä erillisessä jutussa esiin yhden mielestämme mielenkiintoisen videon verkon valtavasta tarjonnasta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.