Mobiili-tv:n comeback - YLE, MTV3 ja Sub maksullisena DNA:lta

Markus Lehtiniitty
8. lokakuuta, 2009 15:19

Mobiili-tv saa jälleen uutta virtaa Suomessa, kun YLE ja MTV MEDIA tuovat omat kanavansa vakituisesti saataville ja palvelu tulee saataville DNA-operaattorin kautta. Vielä mobiili-television katselu onnistuu ilmaiseksi, mutta tutustumisjakson jälkeen lähetykset tullaan salaamaan ja niiden katselu muuttuu maksulliseksi.
Ilmainen tutustumisjakso alkaa uusin sisällöin tänään.
YLE:n ja MTV MEDIA:n pysyvän mukaantulon myötä mobiili-tv-verkossa voi seurata YLE TV1:n ja YLE TV2:n sekä kotimaisia että ulkomaisia sisältöjä, MTV MEDIA:n MTV3- ja Sub-kanavia sekä The Voice -tv-kanavaa. YLE:n radiokanavista mukana ovat YleX- ja YLE Radio1-kanavat ja lisäksi tarjolla on kuvaradioakanavina Radio Nova, Iskelmä ja The Voice. Merkittävimmistä televisiokanavista joukosta puuttuu siis Sanoma Entertainmentin Nelonen, joka luopui mobiili-tv:n tukemisesta noin vuosi sitten.
"Kesän aikana saadut kokemukset kokeilujakson aikana mobiili-tv-lähetyksistä olivat myönteisiä ja nyt olemme valmiita jatkamaan lähetyksiä mobiili-tv-verkossa. Tavoitteenamme on saattaa tv- ja radiotarjontamme suomalaisten ulottuville myös uusien jakelukanavien kautta", kertoo johtaja Olli-Pekka Heinonen Yleisradiosta.
Toistaiseksi mobiili-tv-palveluja alkaa tarjoamaan vasta DNA, mutta Digitan ylläpitämä mobiili-tv-verkko on avoinna myös muille palveluntarjoajille.
"Digitan MobiiliTV-palvelu täydentää hyvin palveluvalikoimaamme. Uskomme MobiiliTV:n tuovan lisäarvoa asiakkaillemme, sillä kännykän käyttö monipuolistuu kaiken aikaa. Mobiili-tv-verkon tarjoama kuvanlaatu ja luotettavuus vastaavat kuluttajien odotuksia tv-palveluiden laadukkuudesta, joten kaupallisen toiminnan aloittaminen on mielekästä. Kun televisiopalvelut tarjotaan niille erityisesti rakennetun verkon kautta, 3G-verkon kapasiteetti on täysin käytettävissä muulle laadukkaalle mobiiliviestinnälle", toteaa kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen DNA Oy:stä.
Ilmaisen tutumisjakson jälkeen DNA alkaa periä mobiili-tv:n katselusta kuukausittaista liittymämaksua, mutta kyseisen maksun suuruudesta ei vielä toistaiseksi ole tietoa. Lisäksi kerrotaan mobiili-tv-verkon mahdollistavan myös lisämaksulliset tv-palvelut.
Mobiili-tv-verkko kattaa toistaiseksi pääkaupunkiseudun kehyskuntineen sekä laajasti Tampereen, Oulun sekä Turun ja Salon seudun. Katseluun vaaditaan DVB-H-tuellinen laite, joita toistaiseksi Suomessa on markkinoilla vain Nokialta. Näitä ovat N77, N92 ja N96 (kuvassa) - lisäksi erillisellä SU-33W-lisälaitteella DVB-H-tuki saadaan 5800 XpressMusic -, N73-, N79-, N85-, N97- sekä E75-puhelimiin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.