Samsungin edullisemman Android-puhelimen lehdistökuvat vuotivat julkisuuteen

Markus Lehtiniitty
8. lokakuuta, 2009 20:47

Samsung on toistaiseksi julkistanut Euroopan markkinoille vasta yhden Googlen Androidilla varustetun älypuhelimen, i7500 Galaxyn. Jo jonkin aikaa huhuissa on kuitenkin pyörinyt i7500:n pikkuvelimalli, joka tuoreiden tietojen mukaan olisi saamassa nimekseen i5700 Galaxy Spica. Aiemmat tiedot ovat viitanneet myös Galaxy Lite -nimeen, mutta ilmeisesti uutuus tullaan lopulta nimeämään hieman omaperäisemmin.
Hollantilainen All About Phones -sivusto on nyt tuonut julkisuuteen myös ensimmäiset lehdistökuvat vielä julkistamattomasta Android-uutukaisesta. Aiemmin puhelin on nähty vain epämääräisemmissä kuvissa.
Jo aiempien tietojenkin perusteella on tiedetty, ettei i5700:n pitäisi erota aiemmasta i7500:stä kovinkaan merkittävästi. Toistaiseksi tiedossa olevat erot rajoittuvat kameraan ja sisäisen tallennusmuistin määrään. Kun i7500:stä löytyy viisi megapikseliä, tarjoaa i5700 vain 3,2 megapikseliä - ja samalla on tiputettu pois myös kuvausvalo. Muistin osalta i5700 tarjoaa vain yhden gigatavun i7500:n kahdeksaa vastaan.
i5700 Galaxy Spicankin ominaisuuksiin tulevat kuulumaan 3,2 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, 3G-, HSDPA-, WLAN- sekä Bluetooth-yhteydet, GPS-paikannus sekä microSD-muistikorttipaikka. i5700 Galaxy Spicassa käytetään Android 1.5 -versiota, mutta isoveljensä tapaan uutuudestakaan ei vielä hieman yllättäen löydy Samsungin omaa, yhtiön muiden käyttöjärjestelmien puhelimista tuttua TouchWiz-käyttöliittymää.
All About Phonesin lähteen mukaan i5700 Galaxy Spica julkistettaisiin kuluvan aikana ja markkinoille se puolestaan olisi tulossa jo marraskuussa. Suomenkin markkinoille uutuus lienee aikanaan tulossa, mutta koska i7500 Galaxynkin tänne saapuminen kesti melko pitkään, lienee i5700 tulossa tänne vasta ensi vuoden puolella.
Samsung i5700 Galaxy Spica tulee kilpailemaan markkinoilla toisen tulossa olevan, edullisen Android-puhelimen kanssa - HTC Tattoo on uutuuden suora kilpailija.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.