Nokia ottaa blogissaan kantaa N97:n linssiongelmaan

Markus Lehtiniitty
9. lokakuuta, 2009 14:22

Nokia on toistaiseksi näkyvimmällä tavalla ottanut kantaa N97:n kanssa ilmenneisiin kameran linssin naarmuuntumisongelmiin nostamalla asian esille Nokia Conversations -blogissaan.
Kuten aiemmin olemme kertoneet joissakin tapauksissa N97:n kameran linssinsuojus on asennettu liian lähelle kameran linssiä, joka ajan myötä väliin kertyvän lian kanssa voi johtaa linssin naarmuuntumiseen. Kirkkaassa päivänvalossa otettujen kuvien osalta tällä ei ole merkittävää vaikutusta kuvanlaatuun, mutta hämärämmässä kuvausvalo ikään kuin vuotaa kuviin tuoden mukanaan ikävän valkoisen varjon kuviin (esimerkkikuva jutun lopussa).
Nokia Conversations -blogin merkinnään mukaan blogin kirjoittajat nostivat ongelman esille N97:stä vastaavien ihmisten kanssa. Blogin mukaan tapaukset vaikuttaisivat olevan melko harvinaisia huolimatta toimitettujen N97:n suuresta määrästä.
Blogi antaa myös yksinkertaiset toimintaohjeet, jos oman N97:n linssi on naarmuuntunut: ensimmäiseksi kehotetaan pehmeällä kankaalla puhdistamaan linssi ja jollei tämä auta, niin seuraava askel on ottaa yhteys lähimpään Nokian huoltopisteeseen, missä voidaan arvioida vaatiiko vika linssin tai linssinsuojuksen korvaamista uudella takuun piikkiin.
Jo aiemminkin Nokia on ottanut asiaan virallisesti kantaa, mutta asian esiin nosto myös Conversations-blogissa on positiivista siinä mielessä, että Nokia ei yritä peitellä asiaa. Ilmeisesti ongelma on jo uusimmissa laitteissa valmiiksi huomiotu ja linssin naarmuntumisongelmat koskevat vain ensimmäisten valmistuseriin kuuluvia laitteita.
N97:ssä on kameran linssinsuojukseen liittyvän vian ohella ilmennyt myös muita, enemmän ohjelmistopuoleen kytkeytyviä ongelmia. Merkittävimmät näistä liittyvät GPS-paikannukseen sekä Kartat-sovelluksen toimintaan.
Alta löytyy esimerkkikuva N97:n linssivian synnyttämästä ongelmasta hämäräkuvauksen suhteen:

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.