Applen tuoreimmankin iPhone-version lukot nyt avattavissa

Markus Lehtiniitty
11. lokakuuta, 2009 18:28

Applen iPhone- ja iPod touch -laitteille on julkaistu iPhone-käyttöjärjestelmän uusimman 3.1.2-versionkin lukituksista avaava ("jailbreak") työkalu. Lukitusten avaaminen mahdollistaa laitteiden laajemman muokattavuuden sekä myös muiden kuin vain Applen hyväksymien sovellusten asentamisen laitteisiin.
Tällä kertaa uuden työkalun takana ei ole alan tunnetuin toimija, Dev-Team, vaan aiemminkin iPhonen murtamisessa purplera1nin kanssa kunnostautunut yksittäinen kehittäjä, geohot. Dev-Teamin redsn0w-työkalun tuki rajoittuu toistaiseksi iPhonen 3.0.1-versioon.
Uusi jailbreak-työkalu kantaa nimeä blackra1n. Sen kerrotaan mahdollistavan lukituksen poiston 30 sekunnissa kaikista iPhone-käyttöjärjestelmän laitteista. Kolmannen sukupolven iPod touchin avaus vaatii kuitenkin pienoisia ennakkovalmisteluja.
Uusimmatkaan saatavilla olevat ohjelmistotyökalut eivät vielä mahdollista iPhone 3G:n tai iPhone 3GS:n päivittämistä tuoreimpaan 3.1.2-versioon säilyttäen samalla operaattorivapauden. 3.1.2-version yhteydessä baseband-ohjelmisto päivittyy, eikä tätä toistaiseksi ole onnistuttu kiertämään.
blackra1n on ladattavissa blackra1n.comista. Se on toistaiseksi saatavilla vain Windows-käyttöjärjestelmän kautta käytettäväksi. Itse blackra1nin käyttö on hyvin suoraviivaista: latauksen jälkeen murrettava laite kytketään tietokoneeseen ja vain suoritetaan ohjelma.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.