Videolla: esittelyssä Nokian kapasitiivisella kosketusnäytöllä varustettu X6-musiikkipuhelin

Markus Lehtiniitty
12. lokakuuta, 2009 15:58

Nokian syyskuun alussa julkistama X6-puhelinmalli on yhtiön ensimmäinen kapasitiivisella kosketusnäytöllä varustettu kosketuspuhelin. Kapasitiivisia näyttöjä on yleisesti ottaen pidetty kokonaisuutena resistiivisiä parempina herkkyytensä vuoksi, vaikkakin myös resistiivisillä näytöillä on toki omat vahvat puolensa.
Jatkossa kehitys kuitenkin tulee vääjäämättä kulkemaan kapasitiivisia näyttöjä kohti ja Nokian polulla X6 on ensiaskel tähän suuntaan. Jatkoa seuraa muun muassa kapasitiivisella näytöllä varustettujen Maemo-laitteiden muodossa joskus ensi vuoden loppupuolella, kuten toissapäivänä kerroimme.
Kapasitiivisen näytön ohella Symbian S60 -alustalla varustetussa X6:ssa on, että se on ainakin toistaiseksi virallisesti saatavilla olevan tiedon mukaan tulossa markkinoille ainoastaan yhdessä Nokian Comes with Music -palvelun kanssa. Näin ollen X6:n mukana tulee aina myös rajattomat musiikkilataukset vuoden ajan tarjoava palvelu.
X6:ta odotetaan markkinoille Suomessa vielä loppuvuoden aikana ja sen hinta tulee liikkumaan jossain 600 euron hujakoilla - toistaiseksi ei vielä voi arvioida asettuvatko hinnat lopulta alle vai yli 600 euron.
Alta löytyvällä Symbian-Guru.com-sivuston videolla käydään reilun kolmen minuutin ajan X6:n joitakin päätoimintoja:

Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.