Nokia Ovi Suite 2.0 valmistui - PC Suite on historiaa

Markus Lehtiniitty
13. lokakuuta, 2009 13:58

Nokian beetatestivaiheessa aiemmin ollut uusi Nokia Ovi Suite 2.0 -tietokoneohjelmisto on valmistunut. Jatkossa Ovi Suite 2.0 tulee korvaamaan kaikki Nokian aiemmat tietokoneohjelmistot.
Nokia alkoi eilen jakaa 2.0.0.10-versiota Ovi Suitesta sen beetatestikäyttäjille automaattisina päivityksinä ja toi samaisen version saataville myös nokia.comin ja ovi.comin Ovi Suite -sivujen kautta. Parhaillaan Nokia työskentelee ohjelmiston tuomiseksi myös laitteiden myyntipakkauksista löytyville CD/DVD-levyille.
Ovi Suite 2.0 korvaa jatkossa niin Nokia PC Suiten, Nokia Ovi Suite 1.0/1.1:n, Nokia Nseries PC Suiten sekä tuo yhteen myös Nokia Musicin, Nokia Software Updaterin, Nokia Map Loaderin sekä Nokia PC Suite Enterprise Editionin. Ovi Suite 2.0:n valmistumisesta Nokia Beta Labsin blogissa kertonut Samuli Ylinen kertoo, että useiden eri hallintaohjelmistojen kehittäminen ja ylläpito oli muuttunut niin tuskaiseksi, että Nokian piti ratkaista ongelma luomalla jotain uutta ja yksinkertaisempaa.
Ovi Suite 2.0 on myös kehitetty Qt-rajapinnoin, jonka myötä sen kääntyminen Windows-käyttöjärjestelmän ohella myös muille käyttöjärjestelmille, kuten Mac OS X:lle, pitäisi olla melko helppoa. Mac OS X -versiota ei kuitenkaan vielä ole saatavilla, mutta se on tulossa.
Samuli Ylisen mukaan Ovi Suite 2.0 tukee tällä hetkellä 142 eri Nokian laitetta ja monet beetakäyttäjien testivaiheen aikana löytämät viat on korjattu. Samalla Ylinen myös kiittää blogimerkinnässään testikäyttäjiä heidän antamastaan palautteesta, kehitysehdotuksista sekä bugiraporteista.
Ovi Suiten kehitys tulee tulevaisuudessa jatkumaan entiseen tapaan - eli uusi versio tulee ensin Beta Labsin kautta testattavaksi beetaversiona.
Uuden Ovi Suite 2.0:n Windows-asennusohjelman voi ladata tästä linkistä (suora linkki .exe-tiedostoon). Kokoa latauksella on noin 88 megatavua. Lisätietoa Ovi Suitesta löytyy Nokian sivuilta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.