Sidekickien myynti keskeytettiin Microsoftin mokan myötä

Markus Lehtiniitty
13. lokakuuta, 2009 16:50

T-Mobile USA -operaattori on Yhdysvalloissa keskeyttänyt Sidekick-laitteiden myynnin väliaikaisesti Microsoftin omistaman Dangerin kadotettua käyttäjien tallentamia tietoja, kuten yhteystietoja sekä kalenterimerkintöjä. Kerroimme tietojen katoamisesta jo sunnuntaina. Sidekick-laitteet eivät tallenna käyttäjien tietoja paikallisesti, vaan ne tallennetaan keskitetysti verkkoon.
T-Mobile on lopettanut Sidekickien kauppaamisen verkkokaupassaan sekä myymälöissään. Toistaiseksi ei ole tietoa, kuinka pitkään myynnistäpoisto tulee kestämään.
Aiemmista viikonloppuna saaduista tiedoista poiketen joidenkin käyttäjien joitakin kadonneita tietoja pystyttäneen nyt myös mahdollisesti palauttamaan. Laajamittaisesti tietoja tuskin kuitenkaan onnistutaan palauttamaan. Hyvitykseksi T-Mobile tarjoaa kaikille Sidekick-käyttäjille datasopimuksen yhden kuukauden ilmaiseksi ja lisäksi käyttäjille, joiden tietoja ei onnistuta palauttamaan kahden viikon kuluessa, tarjotaan 100 dollarin lahjakortti.
T-Mobilen lausunnon mukaan Sidekick-käyttäjien palvelut ovat nyt jälleen täysin käytettävissä reilun viikon käyttökatkosten jälkeen.
Microsoftin ja Dangerin moka ja sen aiheuttama käyttäjien tietojen katoaminen ovat nousseet laajasti esille julkisuudessa, sillä tapahtuma on nähty yleisempänä muistutuksena verkon niin sanottuihin pilvipalveluihin liittyvistä vaaroista. Sidekick-ongelman juuret juontavat ilmeisesti juurensa pieleen menneeseen ohjelmistopäivitykseen, jota ennen tiedoista ei oltu otettu asianmukaisesti varmuuskopioita.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.