Apple kehittää iPhonelle iTunesiin integroituvaa radiosovellusta?

Markus Lehtiniitty
14. lokakuuta, 2009 18:45

Apple on kehittämässä iPhonelle radiosovellusta, joka myös mahdollisesti integroituisi iTunesiin. Asiasta kertoi ensimmäisenä 9 to 5 Mac -sivusto saamaansa vihjeeseen perustuen. iPhonen ohella radiosovellus olisi tulossa samalla luonnollisesti myös samaan käyttöjärjestelmään perustuvalle iPod touchille. Vielä toistaiseksi tuorein iPod nano on ainoa FM-radion sisältävä Applen "taskulaite".
Tietojen mukaan tulossa olevan radiosovelluksen sallittaisiin toimia myös taustalla nykyisen iPod-sovelluksen tapaan ja se tarjoaisi uutta iPod nanoa vastaavan radiotoiminnallisuuden. 9 to 5 Macin lähteen mukaan erillisen radiosovelluksen sijaan radiotoiminnot saatetaan tuoda osaksi iPod-sovellusta.
Uuden radiosovelluksen yhteyteen yritetään integroida myös iTunes Store -musiikkikauppa, jolloin tarjolle tulisi helppo mahdollisuus radiossa kulloinkin soivan kappaleen ostamiseen iTunesista. Toistaiseksi ei ole tietoa rajoittuisiko tämä iTunes-integraatio vain Yhdysvaltoihin, joissa käytössä on tarvittava tekniikka soivasta kappaleesta kertomiseen. Yhdysvaltain ulkopuolella kappaleiden tunnistamiseen voitaisiin käyttää esimerkiksi Shazam-sovelluksesta tuttua tekniikkaa.
9 to 5 Macin arvion mukaan iPhonen uudesta radiosovelluksesta tulisi löytymään myös uusimmasta iPod nanosta tuttu Live Pause -ominaisuus, joka mahdollistaa radion kuuntelun keskeyttämisen, jolloin radionauhoitusta tallennetaan laitteen muistiin, ja jatkamisen taas aikanaan.
Mahdollisuus FM-signaalien vastaanottoon on löytynyt iPhoneista ja iPodeista jo jonkin aikaa. Uusimman sukupolven laitteet mahdollistavat myös FM-signaalien lähettämisen. Toistaiseksi iPhonen ja iPod touchin FM-vastaanottomahdollisuutta on käytetty vain Nike+:n yhteydessä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.