Apple yrittää estää uusimmissa iPhoneissa lukituksen poiston

Markus Lehtiniitty
14. lokakuuta, 2009 16:46

Apple on saatavilla olevan tiedon mukaan päivittänyt tuoreissa valmistamissaan iPhone 3GS -puhelimissa laitteen BootROM-ohjelmistoa, jonka myötä aiemmat lukituksen poistamismenetelmät (jailbreak) eivät enää pure laitteeseen. Asiasta on kertonut muun muassa iClarified-sivusto.
iClarified-sivuston tietojen mukaan Apple aloitti uudella ohjelmistolla varustettujen iPhonejen toimittamisen viime viikolla. Uusi versio kantaa nimeä iBoot-359.3.2 ja se tukkii aiemmin iPhonen lukituksen jailbreak-murtamisessa käytetyn 24kpwn-aukon. Tietojen mukaan kyseessä on ensimmäinen Applen tekemä iPhonen BootROM-päivitys kesken tuotteen elinkaaren - aiemmat päivitykset ovat tapahtuneet iPhonen uudistumisen yhteydessä.
Useimmiten lukituksen murtavien työkalujen takana olleeseen iPhone Dev-Teamiin kuuluva MuscleNerd-nimimerkillä esiintyvä kehittäjä on vahvistanut, että 24kpwn-aukon sulkeminen tarkoittaa, että normaalit jailbreak-ratkaisut ovat uudella ohjelmistolla varustettujen laitteiden osalta mahdottomia ainakin toistaiseksi.
Toistaiseksi ei ole tietoa, kuinka helposti uuden ohjelmiston suojaukset ovat kierrettävissä ja koska mahdollisesti sen lukituksen murtamisen mahdollistavat työkalut ovat tulossa saataville. Tällä hetkellä ainoa keino varmistua iPhone 3GS:n murrettavuudesta on keskittyä aiemmin valmistettuihin tai käytettyihin laitteisiin.
iPhonen lukituksen murtaminen (jailbreak) mahdollistaa myös muiden kuin Applen hyväksymien sovellusten asentamiseen iPhoneen ja laitteen laajemman yleisen muokattavuuden. Lisäksi jailbreak on myös edellytys iPhonen vapauttamiselle sen operaattorilukosta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.