Nokian älypuhelinmarkkinaosuus romahti, "N97 pärjäsi erittäin hyvin"

Markus Lehtiniitty
15. lokakuuta, 2009 16:12

Nokia julkaisi tänään vuoden 2009 kolmannen neljänneksen osavuosikatsauksensa. Pääkohdat tulosjulkistuksesta on jo käyty kattavasti läpi kymmenissä tämän päivän suomenkielisissä Nokia-uutisissa, joihin voi tutustua muun muassa Ampparit.comin kautta "nokia"-haulla. Me käymme tässä jutussa läpi monia pienempiä, tuotteisiin liittyviä, uutisia. Tiedot perustuvat Nokian tiedotteeseen sekä analyytikkopuheluun.

Kokonaisuutena Nokian kolmannen vuosineljänneksen tulos voidaan tiivistää melko hyväksi esitykseksi laitteiden ja palvelujen osalta, minkä Nokia Siemens Networksin alaskirjaukset kuitenkin vesittivät ja vetivät raportoidun tuloksen miinukselle.
Merkittävä osuuden laskeminen älypuhelimissa on huolestuttavaa - Nseries-laitesarjan myynti on edelleen todella surkeaa. Jos N97:n poistaa Nseries-sarjan luvuista niin kaikkia muita N-sarjalaisia toimitettiin kolmannella neljänneksellä yhteensä 2,7 miljoonaa kappaletta - N79, N86 8MP ja muut myynnissä olevat mallit eivät siis ole olleet kovinkaan suuria menestyksiä. Lisäksi Yhdysvaltain surkeus jatkuu ja jatkuu.
Ilahduttavaa puolestaan on kosketuspuhelinten myynnin kasvu, mikä tulee varmasti jatkumaan viimeisellä neljänneksellä uusien mallien, kuten N900:n, N97 minin, 5230:n, X6:n sekä 5530 XpressMusicin laajemman saatavuuden myötä. Kosketuspuhelinten osuuden lisääntyessä Nokia tullee kääntämään myös älypuhelinmarkkinaosuutensa jälleen kasvuun.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.