Onko tässä Nokia N920?

Markus Lehtiniitty
15. lokakuuta, 2009 20:20

Sekalaisia huhuja ja väitteitä Nokia N920:n olemassaolosta on kuultu jo aiemminkin. Nyt NokiaPort.de-sivuston keskustelupalstalle on ladattu oheinen kuva, jossa väitetään olevan juurikin N920. Kuvaan kannattaa kuitenkin vielä toistaiseksi suhtautua erittäin suurella varauksella.
Kuvaa säestävien tietojen mukaan laitteen kosketusnäytön koko olisi 4,13 tuumaa ja se olisi toteutettu kapasitiivisella tekniikalla. Lisäksi laitteesta löytyisi jo seuraavan sukupolven Maemo 6 -käyttöjärjestelmä ja N900:aan verrattuna siitä puuttuisi esiin liukuva täysnäppäimistö, jonka myötä laite olisi ohuempi.
Aiempien tietojen mukaan N920:aa on odotettu tulevaksi ensi vuoden kesällä, jonka perusteella siitä puolestaan on odotettu löytyvän vielä Maemo 5 -käyttöjärjestelmä kuten lähiaikoina kauppoihin saapuvasta ensimmäisestä puhelinominaisuuksilla varustetusta Maemo-laitteesta, N900:sta.
Viime viikolla Maemo Summit -tapahtumassa Nokia kertoi vasta Maemo 6:n tuovan muiden uudistusten ohella mukanaan kapasitiiviset näytöt. Kun Maemo 6:ta odotetaan laitteisiin asti vasta joskus ensi vuoden loppupuolella, olisi myös nyt huhutun N920:n aikataulu myös asetettu ensi vuoden loppuun. Jos puhelimesta saataisiin jo nyt ensimmäinen kuva julkisuuteen, vuotaisi se siis noin vuoden ennen puhelimen markkinoilletuloa.
Lisäksi jos N920 todellakin olisi ensimmäinen Maemo 6:lla varustettu laite, olisi sen nimeämisstrategia melkoisen outo. Maemo 6:n myötä Maemo-alusta odotetaan "valmista", joten vain pienestä hyppäyksestä kertova N900-N920-nimeäminen olisi hyvin epälooginen. Ensimmäisestä Maemo 6 -puhelimesta kuitenkin voitaneen odottaa ennemminkin suoraa seuraajaa N900:lle, mitä N920 ei puolestaan ole.
Edellä mainitun aikataulun, oheisen kuvan laitteen hieman epänokiamaisen muotoilun, väitetyn 4,13 tuuman näytön sekä väitettyihin ominaisuuksiin nähden epäloogisen nimen ansiosta uskallan tyrmätä nyt nähdyn kuvan mahdollisen kuvan N920:sta mitä luultavimmin epäaidoksi, "väärennökseksi".
N920 lienee kuitenkin tulossa - mutta on luultavampaa, että siitä ei vielä löydy kapasitiivista näyttöä, sen näyttö on pienempi kuin 4,13 tuumaa sekä, että siitä löytyisi vielä Maemo 5 -käyttöjärjestelmä. Ja tämä "oikea" N920 olisi tulossa joskus kesällä 2010.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.