RIM BlackBerry myrskyää nyt toisen polven kosketusmallilla

Markus Lehtiniitty
15. lokakuuta, 2009 14:03

Maailman toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja, kanadalainen RIM on viimein virallisesti julkistanut toisen sukupolven version kosketusnäyttöpuhelimestaan. Uutuus kantaa nimeä RIM BlackBerry Storm2.
Uuden Storm2:n mukanaan tuomat merkittävimmät uudistukset verrattuna edeltäjäänsä ovat uuteen piezo-tekniikkaan perustuva kosketusnäyttö sekä WLAN-yhteys.
BlackBerry Storm2 tulee saataville kahtena eri versiona: Yhdysvaltain markkinoiden BlackBerry Storm2 9550 tukee neljän GSM-taajuuden ohella CDMA-verkkoja asianmukaisten datayhteyksien kera, kun taas Eurooppaan suunnattu BlackBerry Storm2 9520 on varustettu yhden 3G-taajuuden (WCDMA 2100 MHz) ja HSPA-datayhteyksien tuilla.
BlackBerry Storm2:n kosketusnäyttöä nimitetään yhä SurePress-nimellä, mutta tekniikaltaan se on uudistunut edeltäjäänsä verrattuna. Edeltäjän klikattava näyttö sai osakseen paljon kritiikkiä - samalla idealla jatketaan myös nyt, mutta toteutuksen kanssa on tällä kertaa ilmeisesti onnistuttu aiempaa paremmin.
Lisäksi BlackBerry Storm2:n ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 3,2 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS-paikannus, Bluetooth-yhteys, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä sekä 1400 milliampeeritunnin akku. Storm2:n 3,25-tuumaisen näytön tarkkuus on 360x480 pikseliä ja se on toteutettu kapasitiivisella tekniikalla. Muistin sekä flash-muistin määrät on tuplattu alkuperäisestä Stormista: nyt tarjolla olevat lukemat ovat 256 megatavua ja kaksi gigatavua. Lisäksi tarjolla on microSD-muistikorttipaikka.
Suomen markkinoilla BlackBerry Storm 2:ta, kuten ei muitakaan BlackBerryjä, tultane laajamittaisesti näkemään. Merkittävä osa BlackBerry-laitteiden toimintaa ovat operaattoreiden tukea vaativat palvelut, joita suomalaisilta operaattoreilta ei ole saatavilla, mikä puolestaan on johtanut BlackBerryjen puuttumiseen markkinoiltamme.
Yhdysvalloissa Blackberry Storm2:n tuo myyntiin Verizon Wireless -operaattori ja monissa Euroopan maissa sekä Etelä-Afrikassa puolestaan Vodafone.
BlackBerry Storm2:n ohella myös RIM BlackBerry Bold 9700 muuttui tänään julkiseksi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.