Microsoftin ihme: onnistui pelastamaan lähes kaikki Sidekick-käyttäjien tiedot

Markus Lehtiniitty
16. lokakuuta, 2009 12:45

Microsoftin ja Dangerin seikkailu Yhdysvaltain T-Mobile-operaattorin Sidekick-laitteiden kanssa on saanut onnellisen lopun: suurin osa kadoksissa olleista käyttäjien tallentamista tiedoista saataneen palautettua.
Alun perin Microsoftin omistama Danger kertoi luultavasti käytännössä kaikkien tietojen olevan menetettyjä pysyvästi. Tämän jälkeen esiin nousi kuitenkin pientä toivoa ja nyt tuoreimman tiedon mukaan "useimmat ellei kaikkikin" tiedot on saatu palautettua. Microsoftin mukaan järjestelmä rakennettiin uudelleen pala palalta ja tietoa palautettiin uudelleenrakennustyön edetessä.
T-Mobilen Sidekick-laitteet eivät tallenna käyttäjien tietoja pysyvästi itse puhelimen paikalliseen muistiin, vaan Microsoftin Dangerin hallinnoimaan verkkopalveluun. Parisen viikkoa sitten sattui jotain odottamatonta, kun tallennusjärjestelmän ohjelmistopäivitys meni mönkään ja mikä pahinta, varmuuskopioita ei ollut tai ne hävisivät samassa rytäkässä - ja käyttäjien tiedot katosivat. Esiin on nostettu myös salaliitto- ja sabotaasiteorioita, mutta ne eivät ilmeisestikään lopulta pidä paikkaansa.
T-Mobile ehti jo kertoa tarjoavansa kaikille käyttäjille, joiden tietoja jäisi kadoksiin, 100 dollarin T-Mobile-lahjakortin. Nyt näyttää siltä, että useimpien käyttäjien tiedot saadaan palautettua - kaikille Sidekick-käyttäjille T-Mobile kuitenkin jo tarjosi ilmaisen kuukauden datapaketista.
T-Mobilen ja Microsoftin kokema katastrofi on nähty yhtenä merkittävimmistä muistutuksista uuden ajan verkon pilvipalveluihin liittyvistä vaaroista ja ongelmista.
Microsoftin mukaan se on nyt tehnyt muutoksia, joilla tähdätään Sidekick-palvelun yleisen toiminnan parantamiseen. Lisäksi tietojen varmistusprosessia on parannettu, jotta enää jatkossa ei vastaavanlaisia tietojen katoamisia voisi sattua. Varsinaista tietojen katoamista edelsi Sidekick-palvelun käytöstä poissaolo, jonka myös on kerrottu tulleen Microsoftille kalliiksi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.