Järkyttävä totuus Nokian musiikkipalvelun suosiosta paljastui

Markus Lehtiniitty
17. lokakuuta, 2009 16:45

Nokian loppuvuodesta Suomessakin markkinoille saapuvan Comes with Music -musiikkipalvelun suosiosta on saatu merkittävää sekä järkyttävää uutta tietoa: heinäkuussa 2009 palvelulla palvelulla oli yhteensä vain noin 107 000 käyttäjää. Asiasta on kertonut Music Ally -sivusto käsiinsä saamiin levy-yhtiöille ja jakelijoille suunnattuun tietoihin perustuen.
Vuoden ajan rajattomat "ilmaiset" musiikkilataukset puhelimen oston jälkeen tuova Comes with Music -palvelu tuotiin markkinoille noin vuosi sitten lokakuussa ensimmäiseksi Ison-Britannian markkinoilla. Vuoden 2009 aikana palvelun saatavuus on toistaiseksi laajentunut 11 lisämaahan. Nokia ei ole virallisesti kommentoinut Comes with Musicin käyttäjämääriä tarkasti - ja nyt tiedetään myös syy tähän.
Palvelun saavuttama suosio on suorastaan käsittämätön matala: Ison-Britannian ykkösmarkkinalla palvelu onistui saavuttamaan noin yhdeksässä kuukaudessa vain 32 728 käyttäjän määrän.
Music Allyn käsiinsä saamien lukujen mukaan Singaporessa Comes with Musicilla oli heinäkuussa 19 318 käyttäjää, Australiassa 23 003 käyttäjää, Brasiliassa 10 809 käyttäjää, Ruotsissa 1 101 käyttäjää, Italiassa 691 käyttäjää, Meksikossa 16 344 käyttäjää, Saksassa 2 673 käyttäjää ja Sveitsissä 560 käyttäjää. Yleisen mataluuden seasta luvuista pomppaa esiin Meksikon suuri käyttäjämäärä - palvelu julkaistiin Meksikossa vasta toukokuussa 2009 ja jo heinäkuussa sillä oli tietojen mukaan yli 16 000 käyttäjää.
Comes with Musicia ei voi toistaiseksi hyvällä tahdollakaan vielä kutsua minkäänlaiseksi menestykseksi - ennemminkin kyseessä on erittäin suuri floppi. Nokia ei kuitenkaan ole menettänyt peliä vielä aivan täysin - laajentamalla palvelun puhelinvalikoimaa sekä maiden määrää ja markkinoimalla palvelua voimakkaammin Nokialla on vielä mahdollisuus yrittää muuttaa tilanne positiivisemmaksi. Lisäksi kehittyvillä markkinoilla Comes with Musicin suosio ei ole ollut täysin heikko, joten niihin kannattanee jatkossa keskittyä aiempaa voimakkaammin.
Suomessa Nokia on kertonut Comes with Musicin saapuvan markkinoille marraskuun aikana.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.