Tässä on ensimmäiset kuvat Googlen Android 2.0:sta

Markus Lehtiniitty
17. lokakuuta, 2009 15:41

Googlen Android-mobiilikäyttöjärjestelmän 2.0-versiosta on saatu ensimmäiset kuvankaappaukset julkisuuteen. Kuvat julkisuuteen toi The Boy Genius Report -sivusto. BGR on julkaissut käyttöliittymästä paljon kuvankaappauksia, joista tässä jutussa liitettynä on vain muutama - lisää kuvia löytyy BGR:n artikkelista.
Vaikka Android 1.6 on vasta saapumassa laitteisiin, on Android 2.0:nkin suunnittelu tuoreiden kuvien perusteella jo erittäin pitkällä. Android 2.0:n tuoma uudistuspaketti tunnetaan myös Eclair-projektinimen alla. Nyt esiin tulleissa kuvissa ei vielä esiinny lopullinen Android 2.0 -versio, joten muutoksia saattaa yhä tapahtua.
Kautta käyttöliittymän Android 2.0:ssa asioita on uudistettu ja hiottu ja kyseessä on kokonaisuutena erittäin merkittävä päivitys Android-alustaan. Lisäksi käyttöliittymän teema vaikuttaa lisäksi modernimmalta, mukaan on tullut uusia kuplanmuotoisia käyttöliittymäelementtejä sekä esimerkiksi alustaan valmiiksi muun muassa osoitekirjaan integroitu Facebook-tuki - myös itse kirja osoitekirjasovelluksen käyttöliittymä on kokenut merkittävän, selkeyttävän päivityksen.
BGR:n mukaan koko järjestelmä on aiempaa nopeatoimisempi, ja erityisesti tämä koskee selainta. Merkittävää on myös ääniohjaustoimintojen aiempaa merkittävämpi esille nosto, natiivi Microsoft Exchange -tuki, uusi versio Google Maps -karttasovelluksesta sekä kotinäkymän YouTube-pienoissovellus. Erittäin mielenkiintoinen on myös uusi Car Home -näkymä, joka tarjoaa suurempikokoiset kuvakkeet sekä helpon pääsyn ääniohjaukseen, jotka voivat olla hyödyllisiä autoa ajaessa.
BGR on napannut kuvat ilmeisesti uudesta Motorola Droid/MOTODROID -puhelimesta, joka aiemmin on tunnettu Shules-, Sholes- ja Tao-nimilläkin. Kyseisen puhelimen julkistuksen ja markkinoilletulon odotetaan tapahtuvan vielä loppuvuoden aikana. Tämän perusteella Android 2.0 olisi siis tulossa jo yllättävänkin nopeasti Android 1.6:n jälkeen.
Mitään virallista tietoa Android 2.0:n tarkemmasta aikataulusta ei kuitenkaan toistaiseksi ole julkistettu, joten asia pysyy yhä spekulaatioiden kohteena. Aiemmin Google on tuonut kattavasti tietoa tulevien Android-versioiden koodista avoimen koodin hengessä, mutta Android 2.0:n kohdalla Google on pitänyt tietoja aiempaa enemmän piilossa.

Sovellusvalikko

Uudistunut osoitekirjasovellus

Car Home

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.