Motorola Droidin julkistus lähenee - mainoskampanja parjaa iPhonea

Markus Lehtiniitty
18. lokakuuta, 2009 17:59

Motorolan toisen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen virallinen julkistus lähenee. Puhelin on ilmeisesti saamassa lopulliseksi nimekseen Droid ja on tulossa saataville Yhdysvalloissa Verizon Wireless -operaattorin kautta.
Verizon on jo nyt ennen puhelimen virallista julkistusta aloittanut uutuutta pohjustavan mainoskampanjan, joka on tähdätty suoraan Applen iPhonea vastaan. iPhonea kauppaa Yhdysvalloissa Verizonin pahin kilpakumppani AT&T.
Verizonin kampanja hyökkää iPhonen tunnettuja heikkouksia ja puutteita kohti ja kertoo, että Droid on näillä osa-alueilla parempi. iPhonea parjataan niin sen fyysisen näppäimistön puutteesta, kyvyttömyydestä sovellusten moniajoon, yökuvauksen (kuvausvalon) puutteesta, avoimuuden puutteesta sovelluskehityksessä, personointimahdollisuuksien poissaolosta, widget-pienoissovellusten puutteesta sekä akun vaihtokyvyttömyydestä.
Droidin julkistuksen odotetaan tapahtuvan 30. lokakuuta. Sekä kampanjasivun laskuri että aiemmat tiedot viittaavat kyseiseen päivämäärään.
Aiemmin myös Shules-, Sholes- ja Tao-nimillä tunnetun Droidin tärkeimpiin ominaisuuksiin odotetaan aiempien tietojen perusteella kuuluvan 3,7 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, näytön alta paljastuva QWERTY-täysnäppäimistö, 512 megatavun sisäinen tallennusmuisti ja microSD-muistikorttipaikka, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS-paikannus sekä muun muassa WLAN- ja Bluetooth-yhteydet.
Kaiken muun ohella Droidista erittäin merkittävän tekee sen käyttöjärjestelmä, joka tulee olemaan Android 2.0 -versio, josta otetuista ensimmäisistä kuvankaappauksista kerroimme eilen. On mahdollista, että Verizonin ja Motorolan uutuus tulee saamaan kyseiseen uuteen käyttöjärjestelmän versioon määrämittaisen yksinoikeuden. Mielenkiintoista myös on, että uutuudesta ei ainakaan Verizonin Droid-version osalta tule löytymään Motorolan omaa MOTOBLUR-Android-kustomointia.
Yhdysvaltain markkinoilla Verizonille räätälöidyn CDMA-version ohella puhelimesta on tulossa myös GSM- ja WCDMA-verkkoja tukeva versio, joka hiljattain käväisi Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC:n testeissä. Kyseinen GSM-versio saanee oman Droidista erillisen nimen Motorolan ensimmäisen, CLIQ:inä ja DEXT:inä tunnetun Android-puhelimen tapaan.
Verizonin mainoskampanjan video:

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.