Motorolan tulevasta iPhone-haastajasta paljon lisää tietoa ja kuvia

Markus Lehtiniitty
19. lokakuuta, 2009 18:31

Motorolan toisesta Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetusta puhelimesta, Droidista, odotetaan varsin kovaa tekijää markkinoille varsinkin Yhdysvalloissa, jossa se on tulossa markkinoille maan suurimman mobiilioperaattorin Verizon Wirelessin kautta lähiaikoina.
Motorola ei ole toistaiseksi julkistanut uutuutaan, mutta puhelimesta aletaan jo pikku hiljaa tietämään kaikki tietämisen arvoinen. Aiemmin Droid on tunnettu myös Shules-, Sholes- ja Tao-nimillä ja Droid tulee olemaan tulevan mallin nimi ilmeisestikin vain Yhdysvalloissa - muun muassa Euroopan markkinoilla uutuus tulee siis saamaan eri nimen, josta ei vielä toistaiseksi ole varmuutta.
Nyt Motorola Droidista on saatu esiin paljon lisätietoa ja kuvia - asialla on vähemmän yllättäen The Boy Genius Report -sivusto, jonka merkinnästä löytyy muutamia mielenkiintoisia Droid-faktoja ja galleriasta puolestaan lukuisia kuvia uutuudesta.
Yhdysvalloissa Motorolan Droidista odotetaan muodostuvan toistaiseksi ehkäpä yksi vahvimmista haastajista Applen iPhonelle, jota Amerikassa kauppaa Verizonin pahin kilpakumppani AT&T. Kerroimme aiemmin viikonloppuna Verizonin tuoreesta Droid-mainoskampanjasta, joka parjaa iPhonen heikkouksia.
Droid on toistaiseksi ehkäpä vakuuttavin Android-puhelin ja BGR:n mukaan se on myös vaikuttavin puhelin, jota he ovat käyttäneet sitten iPhonen esittelyn. Merkittävää on, että uutuudesta löytyy kenties ensimmäisenä laitteena Android 2.0 -käyttöjärjestelmäversiona ja lisäksi alusta-arkkitehtuuriltaan Droid poikkeaa monista aiemmista Android-puhelimista, mikä tekee siitä aiempaan verrattuna erittäin nopean ja sulavasti toimivan. Droidissa käytetään Texas Instrumentsin OMAP3430-alustaa, eli samaa pohjaa kuin esimerkiksi Nokian paljon hehkutetussa N900:ssa.
BGR:n mukaan Droid tulee olemaan ohut, vain hieman iPhone 3GS:ää paksumpi ja ohuin esiin liukuvalla täysnäppäimistöllä varustettu puhelin, johon he ovat törmänneet. Lisäksi BRG kehuu myös erityisesti Droidin kapasitiivista kosketusnäyttöä ja sen kokoa, joka onkin melko suuri 3,7 tuumaa. Mielenkiintoista on lisäksi, että Droidin mukana toimitetaan pöytäteline, johon asennettuna Droid muuttuu "multimediasemaksi", joka näyttää muun muassa ajan sekä paikallisen sään.
BGR kertoo lisäksi, että Googlella on ollut erittäin merkittävä roolinsa Droidin suunnittelussa - jopa niin, että Google on ollut mukana lähes kaikissa suunnitteluun liittyvissä päätöksissä. Droidista ei löydy Motorolan ensimmäisessä Android-puhelimessa, CLIQ/DEXT:issä, lanseerattua Motorolan omaa MOTOBLUR-kustomointia.
Kokonaisuutena vaikuttaa siltä, että Droid on erittäin vahva esitys Motorolalta. Motorola on laittanut tulevaisuutensa Androidin varaan ja jos toteutus on tätä luokkaa, niin yhtiöllä ei pitäisi olla ongelmia selviytymisensä suhteen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.