Sony Ericssonin ensimmäisestä Android-puhelimesta sittenkin XPERIA X10?

Markus Lehtiniitty
20. lokakuuta, 2009 18:54

Sony Ericssonin ensimmäisen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen julkistuksen odotetaan tuoreiden tietojen mukaan tapahtuvan marraskuun alkupuolella.
Puhelimen nimestä on kuitenkin nyt noussut esiin pientä epäselvyyttä. Uusien tietojen mukaan uutuus saisikin nimekseen XPERIA X10, kun aiemmin XPERIA X3 -nimeä on jo pitkään pidetty käytännössä varmana. Sony Ericssonin aiemmat, tulevasta poiketen Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmälliset XPERIA-puhelimet ovat nimiltään XPERIA X1 ja XPERIA X2.
Rachael-kehitysnimellä myös tunnetun puhelimen uudesta nimestä on kertonut Tweakers.net-sivusto perustaen tietonsa nimettömien Sony Ericssonin työntekijöiden väitteisiin. Rachaelin nimeäminen XPERIA X10:ksi on mahdollista, näin se ainakin erottuisi paremmin aiemmista XPERIA-malleista.
Kuten jo useasti olemme kertoneet, odotetaan uutuudesta varsin vakuuttavaa laitetta. Pääosassa ovat yhden gigahertsin kellotaajuudellinen Qualcomm Snapdragon-suoritin, neljän tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö 480x854 pikselin tarkkuudella sekä 8,1 megapikselin kamera - luonnollisesti automaattitarkennuksella varustettuna. Androidin versiosta ei ole täyttä varmuutta - se tulee olemaan joko 1.6 tai vielä uudempi 2.0.
Vaikka XPERIA X10:n tai X3:n, tai minkä nimen uutuus ikinä tuleekaan samaan, julkistuksen odotetaan tapahtuvan jo lähiaikoina, niin markkinoille puhelin olisi saapumassa näillä näkymin vasta vuoden 2010 puolella - ehkä helmikuussa. Tästä kertovat myös Tweakers.netin lähteet.
Viime aikoina olemme kertoneet Sony Ericssonin ensimmäisestä Android-puhelimesta uuden kuvan ja julkistusaikataulun ilmaannuttua sekä EricssonLabsin tweetattua uutuudesta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.