Nokia myymässä syyskuun lopulla ostamaansa Dopplr-palvelua

Markus Lehtiniitty
23. lokakuuta, 2009 11:51

Nokia on kauppaamassa vasta syyskuun lopulla hankkimaansa Dopplr-yhteisöpalvelua. Asiasta on kertonut TechCrunch-sivusto.
Nokia kertoi ostavansa Dopplrin 28. syyskuuta, joten Nokia on suunnittelemassa ostamansa palvelun myyntiä jo alle kuukauden kuluttua ostohetkestä. Tämä voi tuntua aluksi oudolta, mutta Nokian tavoitteena kaupassa on tiettävästi ollut palvelun takana olleen tiimin saaminen Nokian palkkalistoille. Tähän joukkoon lukeutuvat erityisesti Dopplrin toimitusjohtajana toiminut Marko Ahtisaari sekä teknologiajohtajana toiminut Matt Biddulph.
Aiemmin on kerrottu Marko Ahtisaaren noususta Nokian uuden Solutions-yksikön johtopaikoille vastaamaan muotoilusta ja kuluttajakokemuksesta yksikön johdosta.
Palvelun oston yhteydessä Nokia kertoi Dopplrin oston vahvistavan sen Services-yksikön osaamista tuomalla "ainutlaatuista osaamista internetissä toimivien yhteisöjen luomisesta ja yhteisön jäsenten reittien, kokemusten ja mieltymysten esittämisestä kollektiivisesti internetissä".
TechCrunchin mukaan Nokia saattaa pitää itsellään mahdollisesti joitakin osia Dopplrin mobiilipalveluista, mutta ainakin Dopplrin perusverkkopalvelun kerrotaan nyt olevan kaupan. Dopplr on matkaajille suunnattu yhteisöpalvelu, jossa käyttäjät voivat muun muassa kertoa matkasuunnitelmistaan ja nähdä missä päin maailmaa heidän ystävänsä menevät.
Nokian mukaan Dopplrista maksettu kauppahinta oli murto-osa TechCrunchin raportoimasta 10-15 miljoonasta eurosta. Jos Nokia saa nyt Dopplr-palvelun myytyä kohtuullisella hinnalla, eivät Nokian rekrytoinnit luultavasti muodostu järjettömän kalliiksi. Tosin mielipiteitä tämä liike varmasti jakaa suurissa määrin, sillä ovathan nyt mahdollisesti nähtävät tapahtumat melkoisen poikkeuksellisia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.