Videolla: Microsoftin sovelluslaboratorio ja Ovi Storen käyttökokemuksen parjausta

Markus Lehtiniitty
25. lokakuuta, 2009 20:27

Jokapäiväisessä videonostojuttusarjassamme on tänään rattoisana sunnuntainapäivänä vuorossa puhelinten sovelluskauppoja epäsuorasti ruotivat kaksi videota. Toinen videoista on Microsoftin markkinointivideo, jolla on tarkoitus tölviä Applea. Toisella, The Really Mobile Projectin, videolla puolestaan kuvaillaan Nokian Ovi Storen käyttökokemusta piirretyn keskustelun voimalla.
Kummassakaan videossa ei nähdä sovelluskauppoja varsinaisesti tositoimissa, mutta kumpikin video kertoo paljon mobiileista sovelluskaupoista. Ovi Store on ollut käytössä toukokuusta asti, kun taas Microsoft toi oman Windows Marketplace for mobilensa esille Windows Mobile 6.5:n myötä 6. lokakuuta.
Microsoftin videon kohteena on Applen App Store, jonka sovellusten hyväksyntäprosessi on nostattanut paljon polemiikkia. Monia hyödyllisiä sovelluksia on kaupasta torjuttu, kun taas täysin hyödyttömiä sovelluksia App Storesta löytyy tonnikaupalla. Videolla kaksi Microsoftin fiktiivisessä App Labissä työskentelevää henkilöä esittelevät hylättyjä, täysin järjettömiä sovelluksia.
Ovi Storea käsittelevällä videolla kuvaillaan Ovi Storen joskus varsin rasittavan heikkoa käyttökokemusta. Videon herra haluaisi ostaa Twitter-sovellus Gravityn, mutta sen sijaan hänelle tarjoillaan vain Hannah Montana -näytönsäästäjää...


Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.