Symbianin johtaja kommentoi rohkeasti Androidia ja Applea - katso video

Markus Lehtiniitty
26. lokakuuta, 2009 20:19

Muun muassa Nokian älypuhelimista löytyvää Symbian-käyttöjärjestelmää nykyisin kehittävän Symbian Foundationin johtaja (Executive Director) Lee Williams on kommentoinut tavallista rohkeammin muun muassa Googlen Androidia sekä Applea ja sen iPhonea GigaOM-sivuston videohaastattelussa.
Lee Williamsin mielestä Google Androidin käyttöliittymän fragmentaatio ei ole hyväksi ja ajan myötä myös sovelluskehitys Androidille tulee muodostumaan tuskaksi. Lisäksi Lee Williams väittää Googlen olevan "paha" seuratessaan Android-käyttäjien tekemisiä. Googlen tunnettu mottohan on kuulunut "Dont be evil" eli "Älä ole paha".
Googlen Androidin on arvioitu olevan lähivuosien yksi suurimmista osuusvoittajista älypuhelinmarkkinoilla monien suurten ja pienten puhelinvalmistajien ottaessa se laajasti käyttöön.
Kilpailijoiden kommentoinnin ohella Lee Williams kertoo alta löytyvällä videolla myös muun muassa Symbianin strategiasta, tavoitteesta tuoda mukaan uusia Symbian-valmistajia Kiinasta ja Kauko-idästä.
Lee Williamsin tuoreimmatkin rohkeat kommentit ja avoin esiintyminen ovat esimerkki Symbianin avautumisesta yhä laajemmin - niin koodin kuin myös viestinnän tasolla. Aiemmin suljetusta Symbianista on muodostumassa jopa se kaikkein avoin mobiilikäyttöjärjestelmä.
Tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona järjestetään yksi vuoden tärkeimmistä Symbian-tapahtumista, SEE 2009, Lontoossa. Mahdollisesti myös joitakin uusien puhelinten julkistuksia on odotettavissa samassa yhteydessä, mutta tästä ei ole varmuutta taikka minkäänlaista tarkempaa tietoa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.