DNA:n mobiili-tv maksaa 7,90 euroa kuussa

Markus Lehtiniitty
27. lokakuuta, 2009 18:12

DNA on paljastanut uuden DNA Mobiili TV -palvelunsa hinnoittelun. Palvelun ilmainen tutustumisjakso päättyy tänään ja 28. lokakuuta alkaen palvelusta peritään 7,90 euron kuukausimaksua. DNA tarjoaa toistaiseksi ainoana palveluntarjoajana mobiili-tv-palveluita asiakkailleen.
Mobiilitelevisio teki Suomessa comebackin lokakuun alkupuolella, kun YLE:n kanavat, MTV3 sekä Sub palasivat palasivat tai tulivat kanavatarjontaan mukaan ja DNA ilmoitti aloittavansa palvelun kaupallistamisen.
Aiemmassa, DVB-H-mobiili-tv-verkkoa ylläpitävän Digitan kesällä tekemässä kyselyssä ihmiset olivat valmiita maksamaan mobiili-tv-palvelusta noin viisi euroa kuussa. Tähän verrattuna DNA:n palvelulle lyömä hinta edustaa siis merkittävää ylihintaa, mutta DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen on kertonut It-viikko-sivustolle, että liiketoiminta olisi viiden euron kuukausimaksulla ollut tappiollista.
DNA:n mukaan mobiili-tv-palvelun voi tilata kuukaudeksi kerrallaan tai jatkuvana tilauksena, jolloin tilaus uusiutuu automaattisesti kuukauden välein. Palvelun hinta laskutetaan matkapuhelinlaskulla.
Mobiili-tv-verkossa voi seurata YLE TV1:n ja YLE TV2:n sekä kotimaisia että ulkomaisia sisältöjä, MTV MEDIA:n MTV3- ja Sub-kanavia sekä The Voice -tv-kanavaa. YLE:n radiokanavista mukana ovat YleX- ja YLE Radio1-kanavat ja lisäksi tarjolla on kuvaradiokanavina Radio Nova, Iskelmä ja The Voice. Merkittävimmistä televisiokanavista joukosta puuttuu siis Sanoma Entertainmentin Nelonen, joka luopui mobiili-tv:n tukemisesta noin vuosi sitten.
Mobiili-tv-verkko kattaa toistaiseksi pääkaupunkiseudun kehyskuntineen sekä laajasti Tampereen, Oulun sekä Turun ja Salon seudun. Katseluun vaaditaan DVB-H-tuellinen laite, joita toistaiseksi Suomessa on markkinoilla vain Nokialta. Näitä ovat N77, N92 ja N96 (kuvassa) - lisäksi erillisellä SU-33W-lisälaitteella DVB-H-tuki saadaan 5800 XpressMusic -, N73-, N79-, N85-, N97- sekä E75-puhelimiin.
Lisätietoa DNA Mobiili TV -palvelusta löytyy sen tuotesivuilta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.