Nokia N97:n odotettu 20-sarjan päivitys on täällä - tässä uudistukset

Markus Lehtiniitty
27. lokakuuta, 2009 15:50

Nokian Symbian-puhelinten N97-huippumallille on vihdoin julkaistu kauan odotettu 20-sarjan ohjelmistopäivitys. Kyseinen päivitys tunnetaan myös N97 PR 2.0 -nimellä. Tarkka versionumero suomalaiselle N97-versiolle on 20.0.019.
Päivityksen tuomiin tärkeimpiin uudistuksiin kuuluvat kasvanut vapaan RAM-muistin määrä, muistin vapautuminen C:-asemalta sekä kineettinen selaus kautta käyttöliittymän. Tarkempi lista uudistuksista löytyy tämän jutun lopusta.
Kuten tavallista, päivitys tulee saataville vaihtelevasti eri tuotekoodeille. Tästä johtuen esimerkiksi suomalaisille päivitystä ei vielä toistaiseksi näyttäisi olevan ladattavissa verkon yli FOTA-päivityksenä, vaan ainoastaan tietokoneen kautta Nokia Software Updater -sovelluksella.
N97:stä löytyy UDP-ominaisuus (User Data Preservation), minkä ansiosta käyttäjän puhelimen muistiin tallentamien tietojen pitäisi pysyä koskemattomina päivityksessä, mutta varmuuskopion ottaminen ennen päivittämistä on tästä huolimatta suositeltavaa.
Kattava lista N97:n uuden ohjelmiston uudistuksista:

N97:n kanssa ilmenneitä GPS-paikannusongelmia ei tämäkään päivitys täysin korjaa, vaikkakin ilmeisesti parantaa tilannetta ainakin marginaalisesti. Ensimmäisissä valmistetuissa N97-sarjoissa esiintyät GPS-ongelmat vaativat korjauksia itse puhelimen rautaan.
Myöskään Skypeä ei uudesta päivityksestä löydy, mutta valmius VoIP-sovelluksille on nyt mukana ja Skype on tulossa saatavilla erillisenä sovelluksena Ohjelmistopäivitys-toiminnon kautta myöhemmin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.