Sony Ericssonin ensimmäinen Android-puhelin julki 3. marraskuuta

Markus Lehtiniitty
27. lokakuuta, 2009 11:22

Sony Ericssonin ensimmäinen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin tullaan julkistamaan 3. marraskuuta, tasan viikon päästä ensi viikon tiistaina. Puhelimen lopullisesta mallinimestä ei toistaiseksi ole täyttä varmuutta, se tulee olemaan joko XPERIA X3 tai XPERIA X10 - luultavimmin jälkimmäinen.
Sony Ericsson on tuonut esiin julkistusta pohjustavan verkkosivun osoitteessa sonyericsson.com/whatsnext. Sivulla kehotetaan tulemaan uudestaan 3. marraskuuta ja lisäksi esillä on teksti "Sometimes there’s a thin line between the extraordinary and the magical. Did we cross it?". Sony Ericsson siis lataa uuden Android-puhelimensa harteille paljon odotuksia.
Sony Ericssonin ensimmäisen Android-puhelimen julkistuksen on aiemminkin kerrottu ajoittuvan marraskuun alkupuolelle, kuten nyt on käymässä toteen. Tämän vahvistaa myös edellä mainitulta sivulta löytyvä linkki Sony Ericssonin verkkosivuston etusivulle - linkki osoittaa osoitteeseen "http://www.sonyericsson.com/?cid=son_rachael_global_20091026". Rachaelhan on kyseisen tulevan Android-puhelimen kehitysnimi.
Sony Ericssonin Android-puhelimesta odotetaan varsin vakuuttavaa pakkausta. Ominaisuuksien huippukohdat ovat yhden gigahertsin kellotaajuudella tikittävä Qualcomm Snapdragon -suoritin, neljän tuuman näyttö WVGA-tarkkuudella, 8,1 megapikselin automaattitarkenteinen kamera sekä 32 gigatavun sisäinen tallennusmuisti. Myös muut aspektit ovat kunnosssa, minkä lisäksi Sony Ericsson on tietojen mukaan myös rakentanut vakio-Androidin päälle oman käyttöliittymätoteutuksensa.
On hienoa, että viikon päästä erittäin laajasti ja pitkään huhuissa pyörinyt puhelin muuttuu vihdoin virallisesti julkiseksi.
---
Julkisuuteen on myös vuotanut tietoa uudesta Kurara-kehitysnimellisestä Sony Ericssonista. Tietojen mukaan kyseessä olisi Symbian-älypuhelin, varustettuna 8,1 megapikselin kameralla sekä ehkäpä 3,5 tuuman kosketusnäytöllä. Julkistus- tai myyntiintuloajankohdasta ei ole tietoa, mutta Kurarasta kertonut SEMC Blog -sivusto veikkailee ajankohdaksi vuoden 2010 ensimmäistä puoliskoa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.