Android 2.0 tulossa HTC Herolle, tuore Windows saapui HTC Touch Diamond2:lle

Markus Lehtiniitty
29. lokakuuta, 2009 11:53

HTC Hero tulee saamaan uuden Android 2.0 -version Googlen mobiilikäyttöjärjestelmästä päivityksenä lähitulevaisuudessa. Tarkemmasta aikataulusta ei toistaiseksi ole tietoa, mutta HTC on vahvistanut työskentelevänsä asian parissa.
Engadget Mobile -sivusto on saanut HTC:ltä seuraavan kommentin asiaan liittyen: "Kyllä, työskentelemme HTC Herolle tarkoitetun Eclair-päivityksen kanssa. Koska Eclair on merkittävästi parannettu julkaisu, vie Sense-käyttöliittymämme päivittäminen uudelle versiolle jonkin verran aikaa. Pyydämme pysymään toistaiseksi kärsivällisinä työskennellessämme nykyistä Heroa vastaavan tiukasti integroidun kokemuksen tuomiseksi." Android 2.0:han tunnetaan myös Eclair-projektinimellä.
Edellä lainattua kommenttia vastaava varmistus saatiin myös Twitterin kautta: "Huhut ovat totta! Hero tulee saamaan Eclair-päivityksen. Pyydämme kärsivällisyyttä päivittäessämme Sensen uudelle, miellyttävälle Android-käyttöjärjestelmälle." Hero tulee hyppäämään suoraan sen nykyisin tarjoamasta Android 1.5:stä uuteen Android 2.0:aan. Android 1.6 -päivitys jää siis eurooppalaisen Heron osalta välistä pois.
HTC:n muiden Android-puhelinten (Dream, Magic, Tattoo) kohtalosta ei toistaiseksi ole tietoa. HTC ei ole erikseen kommentoinut Android 2.0 -päivityksen tuloa kyseisille puhelimille.
Ensimmäinen Android 2.0:lla suoraan markkinoille tuleva puhelin on eilen julkistettu Motorolan DROID Verizonille. Se tulee Yhdysvalloissa markkinoille 6. marraskuuta.
---
Täysin erillisenä uutisena: HTC:n Touch Diamond2:lle on tullut saataville puhelimen Microsoftin uuteen Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmään vievä päivitys. Aiemmin olemme kertoneet jo vastaavan päivityksen saatavuudesta HTC:n Snap- ja Touch Pro2 -puhelimille.
Windows Mobile 6.5:n tuovan ROM-päivityksen voi ladata HTC:n tukisivuilta.
HTC varoittaa, että päivitys pyyhkii laitteen muistin kaikista käyttäjän tallentamista tiedoista, joten niistä tulee ennen päivittämistä ottaa varmuuskopiot. Päivitys kestää HTC:n mukaan jopa 30 minuuttia, minkä aikana laitteella ei saa tehdä käytännössä mitään. Lisäksi akussa pitäisi HTC:n mukaan olla varausta aloitettaessa päivitysprosessi yli 50 prosenttia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.