HTC pysyy Windows Mobilen takana - ei HD2:ta Androidilla

Markus Lehtiniitty
30. lokakuuta, 2009 12:32

HTC:n perustaja ja pääjohtaja Peter Chou on Forbesin haastattelussa kommentoinut yhtiön lähitulevaisuuden suunnitelmia. Hänen mukaansa HTC ei tule luopumaan Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmän käyttämisestä.
Momet muut valmistajat ovat luopuneet tai ovat luopumassa hyvin pitkälti Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmän käytöstä puhelimissaan ja siirtymässä melkoisella voimalla Googlen Androidin käyttöön. Myös HTC on toki tuonut markkinoille Android-puhelimia ja aiempien tietojen mukaan HTC:n mallisto jakautuisi jatkossa noin puoliksi Androidin ja Windows Mobilen välillä.
Chou kuitenkin myöntää Windows Mobilen jääneen kehityksestä jälkeen. "Windows Mobilen innovaatio on ollut hieman hidasta ja kiinnostus Windows Mobile -puhelimiin on ollut laskussa", Chou kertoi.
HTC aikoo tukea pitkäaikaista kumppaniaan mielenkiintoisilla uusilla laitteilla, joista merkittävin on uusi HTC HD2 (kuvassa) - varustettuna huikealla 4,3 tuuman näytöllä, tehokkaalla suorittimella sekä HTC:n Sense-käyttöliittymällä. "Työskentelemme kovasti tämänkaltaisten tuotteiden kanssa palauttaaksemme innostusta Windows Mobilen ympärille", Chou kommentoi uutuutta.
Myöskään huhuissa pyöriteltyä Android-versiota HD2:sta ei ole tulossa. "Teknisesti ottaen, voisimme tehdä HD2:sta Android-puhelimen, mutta meidän täytyy huolehtia Windows Mobilesta", Chou puolusti linjanvetoaan. Tämä ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita, että lähes tulkoon HD2:ta vastaavia Android-puhelimia ei olisi tulossa.
Forbesin haasttelussa Peter Chou kertoi myös yhtiön Android-puhelimen (Hero-variantti nimeltään DROID Eris) saapumisesta yhdysvaltalaisen Verizon-operaattorin valikoimiin marraskuun ensimmäisellä viikolla sekä HTC:n muuttuneesta strategiasta. Aiemmin HTC on tehnyt paljon operaattoreille räätälöityjä malleja operaattoreiden nimillä, mutta jatkossa pääpaino tulee olemaan HTC:n omalla brändillä varustetuissa, harvemmissa uusissa puhelinmalleissa, joiden kanssa tavoitellaan suurempaa mallikohtaista myyntiä.
HTC on myös käynnistänyt viime aikoina toistaiseksi suurimman, ensimmäisen globaalin mainoskampanjansa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.