Samsungin megatulos - yli viidennes puhelinmarkkinoista

Markus Lehtiniitty
30. lokakuuta, 2009 11:13

Eteläkorealainen Samsung Electronics julkaisi viimeisenä merkittävänä puhelinvalmistajan oman vuoden 2009 kolmannen neljänneksen osavuosikatsauksensa - ja tulos oli täyttä rautaa. Samsung nosti markkinaosuutensa puhelinmarkkinoilla toistaiseksi korkeimpiin lukemiin koskaan. Tuloksesta on kertonut muun muassa uutistoimisto Reuters.
Heinä-syyskuussa Samsung toimitti 60,2 miljoonaa puhelinta, jossa oli kasvua 15 prosenttia edelliseen neljännekseen ja 16 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Puhelinmyynti ylitti myös analyytikoiden ennakko-odotukset, jotka oli asetettu 56,5 miljoonaan puhelimeen. Kolmannen neljänneksen myynnillään Samsung valtasi puhelinmarkkinoista ensimmäisen kerran yli 20 prosentin osuuden. Samsung on selvästi maailman toiseksi suurin puhelinvalmistaja.
Samsung teki puhelimilla myös tulosta: yksikön liikevoittomarginaali oli noin 10 prosenttia. Kolmannella neljänneksellä myytyjen puhelinten keskihinta laski huhti-kesäkuusta hieman ja oli nyt 120 dollaria eli 81 euroa. Keskihinnan lasku johtui Samsungin mukaan Etelä-Korean pienemmästä osuudesta toimituksissa.
Samsungin mukaan sen puhelinmyynti sujui hyvin niin kosketusnäyttöisissä puhelimissa kehittyneillä markkinoilla kuin myös halvemmilla puhelimilla kehittyvillä markkinoilla - yksi tärkeitä tuotteita lienee oheisessa kuvassa esiintyvä edullinen S5230-kosketuspuhelin. Vuoden viimeiselle neljännekselle Samsung odottaa puhelinmyynnin kasvua kolmanteen neljännekseen verrattuna.
Puhelinten ohella paljon myös muuta elektoniikkaa ja puolijohteita valmistavan Samsungin tulos kokonaisuutena yli kolminkertaistui menneellä neljänneksellä vuodentakaiseen nähden. Nettotulos pomppasi 1220 miljardista wonista 3720 miljardiin woniin, eli noin 3,1 miljardiin dollariin. Tulos oli Samsungin kaikkien aikojen paras.
Tulemme myöhemmin tänään luomaan kokonaiskatsauksen menneen kolmannen neljänneksen puhelinmarkkinoihin sekä vuoden 2009 viimeisen neljänneksen näkymiin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.