Nokian Nseries-johtaja ulos heikkojen suoritusten jälkeen

Markus Lehtiniitty
31. lokakuuta, 2009 18:38

Nokian Nseries-laitesarjasta vastannut johtaja Jonas Geust jättää Nokian. Asiasta on kertonut uutistoimisto Bloomberg ja suomeksi muun muassa Kauppalehti.
Nokia menetti kolmannella neljänneksellä jälleen merkittävästi osuuttaan älypuhelinten markkinoista. Nokian oman arvion mukaan sen osuus näistä markkinoista laski heinä-syyskuusa 35 prosenttiin edellisen neljänneksen 41 prosentista.
Aiemmin Nokian älypuhelinten vahvimpana osa-alueena tunnettu Nseries-laitesarja on erityisesti ollut vaikeuksissa viime aikoina. Vuoden 2007 viimeisellä neljänneksellä ja vuoden 2008 ensimmäisellä puoliskolla Nseries oli vielä voimissaan - niitä toimitettiin tuolloin joka neljännes yli 10 miljoonaa kappaletta. Tänä vuonna kuva on ollut kuitenkin aivan toisenlainen: ensimmäisellä neljänneksellä Nseriesiä meni kaupaksi viisi miljoonaa kappaletta, toisella 4,6 miljoonaa ja hiljattain raportoidulla kolmannella neljänneksellä 4,5 miljoonaa.
Bloomberg-uutistoimiston mukaan Geustin lähtö liittyy Nokian älypuhelinliiketoiminnan viime aikaiseen uudelleenorganisointiin. Nokia on käytännössä järjestänyt koko Devices-yksikkönsä uudestaan: nyt sen alta löytyvät erilliset ja erilaisia aivan laitteita tuottavat yksiköt Mobile Phones, Smartphones ja Mobile computers. Näiden alta löytyvästä organisaatiosta ei ole kerrottu tarkemmin julkisuuteen.
Uuden organisaatiomallin Mobile Phones -yksikköä tulee johtamaan aiemmin talousjohtajana toiminut Rick Simonson, Smartphones-yksikköä markkinointitaustainen Jo Harlow ja Mobile Computers -yksikköä Applelta rekrytoitu John Martin. Uudessa mallissa aiemmin luultavasti Devices-yksikön johtajalle Kai Öistämölle raportoinut Geust olisi joutunut yhden organisaatiotason alemmas, ja saattoikin tähän pettyneenä lähteä omasta tahdostaan muille apajille.
On mielenkiintoista seurata, onnistuuko Nokia jälleen jatkossa vahvistamaan asemaansa älypuhelimissa. Ilahduttavaa kuitenkin on, että Nokia ainakin tiedostaa ongelmat ja pyrkii muuttumaan ja parantamaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.