Tässä on Googlen Androidin merkittävä heikkous

Markus Lehtiniitty
31. lokakuuta, 2009 17:46

Googlen Android-käyttöjärjestelmä valtaa jatkuvasti lisää alaa tuoreimmissa kalliimman hintaluokan puhelimissa. Myös käyttöjärjestelmän kehitystahti on varsin kova: melko hiljattain julkistettiin vasta Android 1.6 -versio ja jo nyt Android 2.0 on tuotu julki.
Android-käyttöjärjestelmä houkuttelee valmistajia lisenssimaksuttomuutensa ohella myös kyvykkyydellään. Kyseessä on varsinkin 2.0-versiossa jo varsin kattava ja kehittynyt mobiilikäyttöjärjestelmä, mutta myös Androidilla on heikkoutensa. Näistä yksi liittyy kolmansien osapuolten sovellusten asentamiseen.
Android ei tue muun muassa Android Market -sovelluskaupasta ladattavien sovellusten ja pelien asentamista muistikortille ja sisäisestäkin tallennusmuistista yleensä vain 256 megatavua on varattu Android-puhelimissa ja Android 2.0 -alustalla sovellusasennuksiin.
Liian pieni tila sovelluksille johtaa monenlaisiin ongelmiin. Laitteeseen ei yksinkertaisesti välttämättä pysty asentamaan monipuolista valikoimaa erilaisia sovelluksia - tila loppuu kesken. Toisaalta rajoituksella on vaikutuksensa myös Androidille kehitettäviin sovelluksiin - kehittyneemmät pelit tai kartat paikallisesti sisältävät karttasovellukset voivat olla kooltaan jopa satoja megatavua, joten niillä ei Androidille ole mitään asiaa.
Sovellusten asennustilan rajoitukset ovat pysyneet mukana Android 1.0:sta asti tuoreimpaankin Android 2.0:aan. Kyseessä on ongelma, joka alustan kehityksessä tulee jatkossa ehdottomasti huomioida ja korjata tavalla tai toisella. Nykyinen rajoitus on oikeastaan jopa melko nöyryyttävä Androidille ja Googlelle.
Helpolta kuulostava korjaus ongelmaan olisi Android-puhelinten varustaminen suuremmilla sisäisillä muisteilla, mutta jostain syystä tätä ei toistaiseksi ole nähty.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.