Ongelmayhdistelmä: iPhone, Windows 7 ja Intel P55

Markus Lehtiniitty
1. marraskuuta, 2009 18:49

Applen iPhone-puhelin, Microsoftin tuore Windows 7 -käyttöjärjestelmä ja Intelin P55 Express -emolevypiirisarja eivät ilmeisesti toimi täysin yhteen. Asia on nostattanut keskusteluja Applen tukisivujen keskustelupalstalla ja siitä ovat kertoneet muun muassa Engadget- ja The Register -sivustot.
Ongelma liittyy ilmeisesti pääasiassa Intelin P55-piirisarjaan. Se on yhtiön uusien suorittimien, Core i5:n sekä Core i7-8xx:n, kanssa käytettävissä emolevyissä käytettävä piirisarja - näin ollen se löytyy useista uusista keski- ja kalliimman hintaluokan tietokonekokoonpanoista.
Ongelmat ilmenevät iPhonen synkronoinnin yhteydessä, joka voi johtaa vain epämääräiseen virheilmoitukseen. iTunes 9 -ohjelma kyllä tunnistaa iPhonen, kun se liitetään tietokoneeseen, mutta synkronointiyritys tuottaa vain tekniseltä kuulostavan"error 0xE8000065"-virheilmoituksen.
Osa ongelmista raportoneista käyttäjistä on onnistunut kiertämään sen käyttämällä erillistä PCI-korttipaikkaan liitettyä USB-korttia, jolloin P55:n sisältämää USB-ohjainta ei luonnollisestikaan käytetä. Jotkut käyttäjät ovat myös saaneet synkroinnin toimimaan poistamalla iPodDevices.xml-tiedoston "C:Users usernameAppDataLocalApple ComputeriTunes" -kansiosta, poistamalla Bonjourin käytöstä tai ottamalla BIOS:ista käyttöön C-state-ominaisuuden.
Toistaiseksi korjaukset ongelmaan ovat siis tavalliselle käyttäjälle liian teknisiä sekä myös epämääräisiä, sillä yhtä "patenttiratkaisua" ongelmiin ei vielä ole löydetty. The Register kertoo kuitenkin, että niin emolevyvalmistajat, Intel kuin myös Microsoft ovat vahvistaneet tutkivansa ongelmaa.
Myös Applelta itseltään on tulossa markkinoille tietokone, jossa käytetään uusia Core i5 ja Core i7 -suorittimia sekä mitä luultavimmin P55-piirisarjaan perustuvaa emolevyä - uuden iMac-malliston huippumalli. On mielenkiintoista nähdä, esiintyykö vastaavia ongelmia myös tuolloin Mac OS X -käyttöjärjestelmällä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.