MILESTONE on Motorolan huippupuhelimen nimi Euroopassa

Markus Lehtiniitty
2. marraskuuta, 2009 13:07

Motorola on julkistanut virallisesti Yhdysvalloissa DROID-nimellä tunnetun uuden huippupuhelimen saapumisen Euroopassa markkinoille Motorola MILESTONE -nimisenä. Kerroimme asiasta erinäisiin vuotoihin perustuen jo eilen illalla. Toistaiseksi MILESTONE:n markkinoilletulo on vahvistettu Saksassa ja Italiassa.
MILESTONE eroaa Yhdysvalloissa paljon ennakkokiinnostusta ja hyviä arvioita herättäneestä DROID:ista kolmella merkittävällä tavalla. Ensinnäkin kyse on CDMA-verkkojen sijaan GSM- ja WCDMA-verkkoja tukevasta puhelimesta. Lisäksi DROID:ista löytyvää ilmaisen navigoinnin tarjoavaa Google Maps Navigationia ei MILESTONE:sta ainakaan toistaiseksi löydy - sovellus rajoittuu toistaiseksi vain Yhdysvaltoihin.
Kolmas merkittävä ero mallien välillä on MILESTONE:n tuki monikosketusta hyödyntäville, näyttöä "nipistämällä" toimiville zoom-toiminnoille, jotka alun perin teki tunnetuksi Applen iPhone. Jostain syystä nämä toiminnot eivät ole mukana yhdysvaltalaisessa DROID-versiossa.
MILESTONE tukee neljää GSM-taajuutta (850/900/1800/1900 MHz) sekä kahta 3G-taajuutta (WCDMA 900/2100 MHz) sekä GPRS- ja HSPA-datayhteyksiä. Googlen navigoinnin MILESTONE:ssa korvaa MOTONAV-navigointisovelluis, joka on ensimmäiset 60 päivää ilmainen, mutta vaatii tämän jälkeen maksullisen lisenssin.
Edellä mainittuja eroja lukuun ottamatta MILESTONE vastaa muilta osiltaan DROID:ia ja näin ollen sen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat muun muassa 3,7 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö 480x854 pikselin WVGA-tarkkuudella, esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera kaksois-LED-kuvausvalolla ja 720x480 pikselin videokuvauksella, GPS-paikannus, Texas Instrumentsin OMAP3430-alusta sisältäen 550 megahersin ARM Cortex-A8 -suorittimen ja PowerVR SGX530 -näytönohjaimen, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet sekä microSD-muistikorttipaikka. Mukana toimitetaan 16 gigatavun kortti.
DROID/MILESTONE on ensimmäinen Android 2.0 -käyttöjärjestelmäversiolla varustettu puhelin.
Alta löytyvässä Mobile-review.comin videossa esillä ovat myös nipistystoiminnot, noin kolmen minuutin kohdalla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.