Nokia: "Ovi Store asettaa vuodessa riman muille"

Markus Lehtiniitty
2. marraskuuta, 2009 17:52

Nokian Ovi Store -sisältökaupan alkutahdit eivät välttämättä ole sujuneet aivan odotusten mukaisesti. Osaltaan tästä kertoo myös se, että Nokia ei halua julkisesti kertoa tarkkoja lukuja kaupan käyttäjien tai latauskertojen osalta.
Suosion ohella myöskään Ovi Storen käyttökokemusta ei ole nähty kovinkaan hyvänä. Nokia kuitenkin tiedostaa tilanteen ja on valmis tekemään muutoksia. Jo vuoden päästä Ovi Storen lupaillaan näyttävän muille mallia. "Vuoden kuluttua emme enää puhu ongelmien korjaamisesta, me asetamme riman muille", Forum Nokian markkinoinnista ja kehittäjäyhteisöstä vastaava johtaja Srikanth Raju totesi viime viikolla Nokian mediatapahtumassa. Asiasta on kertonut muun muassa eWeekEurope.co.uk-sivusto.
"Tajuamme, että on olemassa monia asioita, joita haluamme rakentaa sekä tehdä paremmiksi. Mutta tiedämme myös, että tulemme törmäämään erilaisiin esteisiin", sanaili puolestaan Nokialla kehittäjäalustan markkinoinnista vastaava Aapo Bovellan.
"Olemme toivekkaita Ovi Storen suhteen, mutta samaan aikaan olemme myös nöyriä ja seuraamme, mitä kuluttajat sanovat", Raju kommentoi Ovi Storen jatkokehitystä. "Tiedämme, mitä meidän pitää tehdä ja työskentelemme kuumeisesti huomioidaksemme nämä asiat."
Viime aikoina Nokia on mahdollistanut sisällön uudelleenlataamisen Ovi Storessa sekä parantanut kaupan hakutoimintoa.
Nokia on usein kertonut monia varsin merkityksettömiä lukuja Ovi Storen osalta. Nokian mukaan kauppa on tarjolla yli 100 laitteelle, yli 180 maassa ja sovelluksia löytyy kuudella eri kielellä. Sovelluksia kauppaan kehittää kehittäjiä yli 65 maasta ja viikossa hyväksytään yli 500 sisältökohdetta. Tärkein numerolukema toukokuun lopussa avatun Ovi Storen ympärillä kuitenkin on yhä kerrottu 10 miljoonaa latausta ensimmäisessä kolmessa kuukaudessa, joka ei vakuuta.
Halu parantaa on kuitenkin kova. "Ei niin kaukaisessa tulevaisuudessa emme enää ole takaa-ajajan asemassa. Ymmärrämme paikallisia kehittäjiä ja asioita, jotka houkuttelevat heitä ja heidän yleisöään. Ja lisäksi lähiaikoina nähdään lisää N900:n kaltaisia laitteita markkinoilla useammilla markkina-alueilla", Raju kommentoi. Applen kilpaileva App Store saavutti 15 kuukaudessa kaksi miljardia latausta - ensimmäisen 100 miljoonan täyttyessä vain kahdessa kuukaudessa.
Rajun mukaan Nokia tähtää erityisesti neljään kategoriaan sovelluksissa. Nämä ovat internetiin liittyvät innovaatiot, Flash-sovellukset, kehittyville markkinoille räätälöity tarjonta sekä karttojen päälle rakennetut ratkaisut. Jatkossa tärkeimpiä kehitystekniikoita Nokian puhelimille tulevat olemaan WRT (Web Runtime) sekä Qt.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.