Opera julkaisi testiversion uuden polven mobiiliselaimestaan Nokian älypuhelimille

Markus Lehtiniitty
3. marraskuuta, 2009 10:55

Norjalainen Opera on julkaissut beetatestiversion tulevasta Opera Mobile 10 -selaimesta muun muassa Nokian älypuhelimissa käytettävälle Symbian S60 -alustalle.
Suurimmat uudistukset uudessa selaimessa koskettavat sen ulkoasua ja käyttöliittymää, joita on uudistettu vastaavasti kuin hiljattain Operan yksinkertaisemman mobiiliselaimen, Opera Minin, käyttöliittymää Opera Mini 5 beta -julkaisun yhteydessä. Mukana seuraavat myös samat uudet toiminnot: sivustojen pikavalinnat, tuki välilehdille sekä salasanojen hallinta. Tarkoituksena on ollut tehdä selaimen käytöstä helppoa, yksinkertaista sekä intuitiivista.
Operan mukaan Opera Mobile 10 on optimoitu niin kosketusnäyttöisille kuin myös puhelinnäppäimistöllä varustetuille laitteille. Selaimen voi ladata tietokoneen kautta osoitteesta opera.com/mobile/next tai suoraan puhelimen selaimella osoitteesta m.opera.com/mobile. Se on saatavilla S60 3rd Editionilla tai S60 5th Editionilla varustetuille Nokian, Samsungin ja Sony Ericssonin Symbian-älypuhelimille.
Uuden ulkoasun ohella Opera Mobile 10:ssä on kiinnitetty huomiota myös toimintanopeuteen ja Operan mukaan uusi versio onkin edellistä Opera Mobilen Symbian-versiota tuplasti nopeampi. Selaimen nopeus on kasvanut niin sivujen lataamisen, lähentämisen ja loitontamisen sekä selaamisen osalta. Mukana on myös Opera Turbo -ominaisuus, joka säästää käyttäjiltä aikaa ja rahaa pakkaamalla sivut Operan palvelimilla ennen puhelimeen lähetystä.
"Tämän päivän tehokkaat älypuhelimet ansaitsevat tehokkuudeltaan vastaavan selaimen, kuten Operan", sanoi Opera Softwaren pääjohtaja Jon von Tetzchner. "Tämä beeta on jatkoa työllemme tuoda työpöytätietokoneista tuttu verkkokemus matkapuhelimiin, mahdollistaen käyttäjille verkon käyttö ilman rajoituksia liikkellä ollessa. Käytettävästä laitteesta riippumatta Opera tarjoaa nopeamman, helpomman ja ongelmattoman verkkokokemuksen."
Operan mobiiliselaimet tarjoavat raikkaan vaihtoehdon puhelimista vakiona löytyville selaimille, mutta lienee melko pitkälti makuasia, pitääkö esimerkiksi tuoretta Opera Mobilea vai S60-alustan vakioselainta parempana - tosin Operan selain tarjoaa monipuolisemmat ominaisuudet ja ilmeisesti myös paremman suorituskyvyn.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.