Videolla: tältä näyttää Nokian Symbian-käyttöliittymän tulevaisuudessa

Markus Lehtiniitty
4. marraskuuta, 2009 17:21

Viime viikolla järjestettiin Lontoossa Symbian Exchange and Exposition 2009 -nimellä kulkenut tapahtuma, jossa luodattiin muun muassa Nokian älypuhelimista löytyvän Symbian-käyttöjärjestelmän nykytilaa sekä tulevaisuutta.
Symbianin käyttöliittymää on varsin kosketuspuhelimissa haukuttu ikäväksi ja jälkeenjääneeksi. Muutoksia on kuitenkin tulossa ja näistä jonkinlaista vihiä saatiin SEE 2009 -tapahtumassa näytetyssä Symbianin tulevaisuuden käyttöliittymäkonseptia esittelevän videon muodossa. Videon tapahtumassa esitti Symbian Foundationin johtaja Lee Williams esityksensä osana.
Pääasiassa alta löytyvällä videolla keskitytään esittelemään kotinäytön toiminnallisuutta, mutta esillä ovat myös nykyisestä Symbianista eroavat näytön ylä- ja alareunoista löytyvät palkit. Kannattaa myös muistaa, että kyseessä on vain konseptivideo, joka ei välttämättä anna tarkkaa kuvaa tulevaisuudessa lopullisesti tehtävistä muutoksista.
Muun muassa All About Symbian -sivusto on käynyt yksityiskohtaisemmin läpi videolla nähtävissää olevia uudistuksia.
Aiemmin suurempia muutoksia Symbianin käyttöliittymään on odotettu vuoden 2010 lopulla tai vuoden 2011 alkupuoliskolla tulossa olevan Symbian^4-version myötä. Pienempiä muutoksia, kuten kineettinen selaus (Symbian^2), kaksoiskosketuksesta luopuminen (Symbian^3) sekä erikokoiset kotinäytön widget-sovellukset (Symbian^3) on tulossa jo aiemminkin.

Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.