Videolla: Nokian pelipomo kertoo, miksi N-Gage lopetetaan

Markus Lehtiniitty
5. marraskuuta, 2009 20:36

Nokia julkisti lokakuun lopussa ajavansa N-Gage-pelipalvelunsa alas vaiheittain vuoden 2010 loppuun mennessä. Uusien pelien julkaiseminen päättyy välittömästi, vanhojen myynti syyskuussa 2010 ja N-Gage-palvelu suljetaan vuoden 2010 lopussa.
Jatkossa Nokia aikoo jakaa pelejä laitteisiinsa Ovi Store -sisältökauppansa kautta. Mukaan on myös tulossa ilmeisesti myöhemmin jonkinlaisia, N-Gagesta tuttuja, yhteisöllisiä ominaisuuksia peleihin. Tarkempaa tietoa tästä ei kuitenkaan juurikaan vielä ole.
Tämän päivän videollamme Nokian peliliiketoiminnan teknologiasta ja strategiasta vastaava johtaja Mark Ollila kertoo taustoja N-Gagen lopetukselle sekä luo katsauksen tulevaan. Video on on Nokian oman Nokia Conversations -blogin käsialaa.
On mielenkiintoista nähdä, miten Nokia onnistuu pelien kanssa tulevaisuudessa. Ainakin omasta mielestäni yksi merkittävimmistä ongelmista on ollut kunnollisen grafiikkatuen puuttuminen tuoreemmista Symbian-puhelimista, minkä vuoksi sille tehdyt pelit ovat näyttävyydeltään melko karuja. Tähän ei pelien jakeluun tehtävät muutokset kuitenkaan vaikuta.

Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.