Applelta sittenkin tulossa myös iPhone 3GS 8GB?

Markus Lehtiniitty
6. marraskuuta, 2009 12:39

Applen iPhone 3GS on ollut markkinoilla jo heinäkuusta asti. Tuodessaan iPhone 3GS:n markkinoille, jätti Apple saataville myös vanhemmasta iPhone 3G:stä kahdeksan gigatavun tallennusmuistilla varustetun mallin.
Oikeastaan iPhone 3GS:n julkistuksesta asti esillä on useasti ollut sitkeitä huhuja myös kahdeksangigaisen mallin liittymisestä mukaan - eli iPhone 3G 8GB:n korvautumisesta iPhone 3GS 8GB:llä. Toistaiseksi nämä huhut eivät ole vielä muuttuneet millään tasolla todeksi, mutta ovat täällä taas.
The Boy Genius Report -sivusto on raportoinut kuulleensa kahdesta eri lähteestä iPhonea Yhdysvalloissa myyvä AT&T:n ja Applen valmistelevan iPhone 3GS 8GB:n markkinoilletuontia vielä tämän vuoden puolella joulumyyntiä silmällä pitäen. BGR:n toisen lähteen mukaan tämä olisi AT&T:n vastaus sen kilpailijan, Verizonin, merkittävään Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettujen puhelinten panostukseen.
BGR:n mukaan uuden iPhone 3GS 8GB:n hinta olisi AT&T:n kahden vuoden liittymäsopimuksen kanssa 99 dollaria, eli sama kuin nykyisin iPhone 3G 8GB:llä. Käytännössä uusi malli siis korvaisi vanhan.
Minkäänlaista varmistusta tiedoille ei ole saatu, mutta pitkään jatkuneiden huhujen jälkeen iPhone 3GS 8GB:n ilmaantuminen ei olisi kovinkaan suuri yllätys. Minkäänlaista varmuutta ei myöskään ole siitä, että mahdollinen tuleva päivitysmalli saapuisi markkinoille myös muualla, mutta hyvin todennäköistä se olisi.
iPhone 3GS:n tärkeimät erot iPhone 3G:hen verrattuna ovat tehokkaampi suoritin ja näytönohjain, tuki nopeammille HSDPA-datayhteyksille 3G-verkossa, selvästi parempi 3,2 megapikselin automaattitarkenteinen kamera makro- ja hämäräkuvausominaisuuksilla, videokuvaus sekä sisäänrakennettu digitaalinen kompassi.
Seuraavan sukupolven iPhonesta ei vielä toistaiseksi ole ilmestynyt oikeastaan minkäänlaisia tietoja. Neljännen polven iPhonen julkistuksen odotetaan tapahtuvan totutusti kesä-heinäkuussa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.