Motorolan odotettu Android-puhelin markkinoille Yhdysvalloissa - innostusta ilmassa

Markus Lehtiniitty
6. marraskuuta, 2009 17:06

Motorolan Googlen Androidilla varustettu DROID-puhelin on saapunut markkinoille Yhdysvalloissa Verizon Wireless -operaattorin kautta. Puhelimen saatavilletulo on nostattanut hieman tavallista suurempaa innostusta, tosin johtopäätöksiä asiasta on toistaiseksia vaikea vetää.
DROID:ien myynti starttasi Verizonin New Yorkin myymälässä torstaina keskiyöllä. Liikkeen eteen oli kokoontunut noin sata jonottajaa. Kyseiseen liikkeeseen oli toimitettu 500 uutta Android-puhelinta, eikä toistaiseksi ole tietoa niiden menekistä. DROID-lanseerauksen alkumetreistä on kertonut muun muassa CNET.
Laajemmin DROID tuli saataville Verizonin myymälöiden kautta melko aikaisin aamulla - osa liikkeistä avautui jo kyllo 7 aamulta. Myymälöiden eteen on muodostunut pieniä jonoja, mutta aivan vastaavaa innostusta kuin esimerkiksi Applen iPhone, ei Motorolan uutuus ole pystynyt saavuttamaan.
Motorola DROID saapuu myös Euroopan markkinoille hyvin pian - täällä kyseinen puhelin tunnetaan Motorola MILESTONE -nimellä ja eroaa jenkkiversiosta luonnollisesti tukemiensa verkkoyhteyksien osalta ollen GSM- ja WCDMA-verkkoja tukeva puhelin. Lisäksi Eurooppa-versiosta ei löydy Googlen ilmaista navigointipalvelua, joka on toistaiseksi tarjolla vain Yhdysvalloissa.
Motorolan uuden huippumallin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat 3,7 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö 480x854 pikselin WVGA-tarkkuudella, esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera kaksois-LED-kuvausvalolla ja 720x480 pikselin videokuvauksella, GPS-paikannus, Texas Instrumentsin OMAP3430-alusta sisältäen 550 megahersin ARM Cortex-A8 -suorittimen ja PowerVR SGX530 -näytönohjaimen, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet sekä microSD-muistikorttipaikka. Mukana toimitetaan 16 gigatavun kortti.
Merkittävän uutuudesta tekee myös se, että kyseessä on ensimmäinen Android 2.0 -käyttöjärjestelmäversiolla varustettu laite.
DROID:in rinnalla Verizon tuo Yhdysvalloissa markkinoille myös toisen edullisemman Android-puhelimen, nimeltään DROID ERIS, joka on käytännössä Verizonin versio HTC:n Herosta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.