Nokia tarjoutuu vaihtamaan 14 miljoonaa laturia sähköiskuvaaran vuoksi

Markus Lehtiniitty
9. marraskuuta, 2009 17:53

Nokia on tänään aloittanut laturienvaihtokampanjan havaittuaan potentiaalisen uhkatekijän tietyissä toimittamissaan, yksittäisen kolmannen osapuolen valmistamissa, latureissa.
Nokian mukaan havaittu ongelma koskee vain rajattua määrää tietynlaisia, tietyllä ajanjaksolla varustettuja latureita. Nokian mukaan viat liittyvät 15. kesäkuuta ja 9. elokuuta 2009 välisenä aikana valmistettuihin AC-3E- ja AC-3U-latureihin sekä 13. huhtikuuta ja 25. lokakuuta 2009 välisenä aikana valmistettuihin AC-4U-latureihin. Kyseisistä malleista vain AC-3E on ollut markkinoilla Euroopassa.
Nokian mukaan viallisten laturien muoviset kuoret voivat löystyä ja irrota toisistaan altistaen laturin sisäiset komponentit, mikä voi johtaa sähköiskun vaaraan, jos tiettyihin komponentteihin koskee laturin ollessa seinässä. Nokia kertoi havainneensa ongelman normaalissa laadunvalvonnassaan eikä se ole tietoinen latureihin liittyvistä onnettomuuksista tai tapaturmista.
Oman laturinsa kuulumisen riskiryhmään voi tarkistaa Nokian sivuilta osoitteesta chargerexhancge.nokia.com.
Nokia suosittelee vaihto-ohjelmaan kuuluvien latureiden omistajia lopettamaan laturinsa käytön ja vaihtamaan sen ilmaiseksi korvaavaan laturiin.
Tietojen mukaan viallisia latureita on toimitettu kaikkiaan noin 14 miljoonaa kappaletta. Laturit on valmistanut kiinalainen BYD-yhtiö.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.