Videolla: esittelyssä mobiili-Firefox Nokian N900:ssa

Markus Lehtiniitty
9. marraskuuta, 2009 20:02

Nokia on hehkuttanut N900:n markkinoinnissa laitteen vakuuttavia selainominaisuuksia varsin vahvasti - ja muun muassa Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on kutsunut N900:aa toistaiseksi parhaimmaksi tarjolla olevaksi mobiiliksi internet-laitteeksi.
N900:sta löytyy vakiona Mozillan teknologioihin perustuva selain, mutta kyseessä on kuitenkin Nokian itse kehittämä MicroB. Myös Mozilla on kuitenkin kehittämässä omaa mobiiliselaintaan usealle alustalle - aiemmin hanke on tunnettu lähinnä Fennec-kehitysnimen alla, mutta nyt Mozilla on laittanut uuden vaihteen silmään brändäämällä vielä beetatestivaiheessa olevan selaimensa Firefox for Mobileksi.
Mozilla on myös ladannut YouTubeen kaksi videota. Toisessa esitellään Mozillan oman mobiiliselaimen neljännen beetatestiversion toimintaa Nokian N900:ssa ja toisessa kerrotaan yleisesti Mozillan mobiilisuunnitelmista. Molemmat videot löytyvät alta. Mobiili-Firefox sisältää muutamia erittäin mielenkiintoisia ominaisuuksia, joten video on ehdottomasti katsomisen arvoinen.
Alta löytyvällä videolla esiteltävän selaimen voi ladata myös itse testattavaksi täältä - N900:n ohella se on saatavilla OS2008-käyttöjärjestelmäversiolla varustetuille N800 ja N810 Internet Tabletille.


Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.