Saygus VPhone V1 - jälleen mielenkiintoinen Android-puhelin tuntemattomalta valmistajalta

Markus Lehtiniitty
11. marraskuuta, 2009 19:17

Googlen Android-käyttöjärjestelmä on valloittanut asemansa niin tunnettujen suurimpienkin puhelinvalmistajien mallistoista kuin myös täysin tuntemattomien pienvalmistajien puhelimista. Nyt estradille on noussut Saygus VPhone V1 -niminen Android-puhelin.
Saygus VPhone V1 on ensimmäinen puhelin, joka nousee yhdysvaltalaisen Verizon Wireless -operaattorin Open Development Initiative -hankkeesta. Puhelinta tullaan myymään Verizonin myyntikanavien kautta, mutta Verizon ei varsinaisesti itse tarjoa sitä, minkä myötä se ei sisällä joitakin Verizonin puhelinten rajoituksia. Verizonin myötä VPhone V1 on luonnollisestikin CDMA-verkon puhelin, eli Euroopassa se ei toimi.
Ominaisuuksiltaan VPhone V1 on varsin kattavasti varusteltu: 3,5 tuuman kapasitiivinen WVGA-tarkkuuden kosketusnäyttö, sivusta esiin liukuva nelirivinen QWERTY-täysnäppäimistö, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, VGA-tarkkuuden kakkoskamera edessä, GPS-paikannus ja digitaalinen kompassi, FM-radio, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet, kiihtyvyysanturi sekä microSD-muistikorttipaikka.
Erikoispanostuksen Sayguksen kerrotaan tehneen juuri videopuhelujen saralla. Lisäksi hieman erikoisempaa on myös VPhone V1:n mahdollisuus toimia WLAN-reitittimenä.
VPhone V1:tä pýörittää Marvellin 624-megahertsinen PXA310 Xscale -suoritin, joka on varsin harvinainen näky nykyisin puhelimissa. Flash-muistia löytyy 512 megatavua ja RAM-muistia 256 megatavua. VPhone V1:n akku tarjoaa kapasiteettia 1500 milliampeerituntia, jonka kerrotaan riittävän 7 tunnin puheaikaan, 250 tunnin valmiusaikaan, 8 tunnin musiikinkuunteluaikaan sekä 4 tunnin videopuheaikaan.
Tällä hetkellä VPhone V1 pyörii vielä Android 1.6 -käyttöjärjestelmäversiolla, mutta sisältä pitäisi löytyä vähintään Android 2.0 ensi vuoden puolella, jolloin uutuus on todennäköisesti saapumassa markkinoille.
Lisätietoa Saygus VPhone V1:stä löytyy Sayguksen omilta sivuilta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.