Videolla: Nokian puhelin vuodelta 2015

Markus Lehtiniitty
11. marraskuuta, 2009 20:20

Nokia järjesti eilen ja tänään The Way We Live Next 3.0 -tapahtuman, jonka myötä Nokian ympäriltä on ollut liikkeellä paljon mielenkiintoisia pikku-uutisia ja -tarinoita. Näistä yksi on vuoden 2015 puhelimesta, tai mobiililaitteesta, sekä mobiilista elämäntavasta kertova video.
Video perustuu Nokian tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Viidessä vuodessakaan ei kuitenkaan ehdi tapahtua ihmeitä, eikä alta löytyvällä videollakaan esitellä mitään täysin tajunnan räjäyttävää.
Viiden vuoden päästä kuitenkin muun muassa kymmenien megabittien LTE-yhteydet, miniprojektorit, erilaiset laajennetun todellisuuden ("augmented reality") sovellukset ovat arkipäivää mobiilissa maailmassa. Ja kyllä viidessä vuodessa myös varmasti jotain tämän hetken näkökulmasta yllättävääkin tullaan näkemään.
Ehkä mielenkiintoisinta Nokian 2015-videolla on massiivinen datankeräys laitteista ja tähän perustuvat erilaiset palvelut - tästäkin ollaan kuitenkin jo nähty ensimmäisiä esimerkkejä valmiidenkin sovellusten osalta. Lisäksi yksi asia alta olevalta videolta voidaan kuitenkin poimia: Nokiankin visiossa tulevaisuus on hyvin kosketusnäyttövaltainen - lasernäppäimistöjen kera kenties.

Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.