Videolla: näin tyylikkäästi Qt pyörittää Nokian S60-käyttöliittymää

Markus Lehtiniitty
12. marraskuuta, 2009 15:55

Nokian Symbian-käyttöjärjestelmällisten kosketuspuhelinten S60-käyttöliittymää on kritisoitu alusta asti rankasti. Sen on sanottu olevan muun muassa jälkeenjäänyt, ruma ja yksinkertaisesti käytettävyydeltään huono.
Nokian tavoitteena on kuitenkin tuoda tilanteeseen muutos, mutta aikaa tähän menee tovi. Kuten jo aiemmin olemme kertoneet, niin Symbian^2:ssa kineettinen selaus muuttuu vakiotoiminnoksi, Symbian^3 selkeyttänee käyttöä poistamalla kaksoiskosketukset, mutta suurempi uudistus on tulossa vasta Symbian^4:n myötä. Symbian^4:n ehtiessä laitteisiin asti kalenteri tulee olemaan jo vuoden 2011 puolella.
Symbian^4:n yhteydessä tapahtuva merkittävä muutos on siirtyminen vanhoista AVKON-käyttöliittymäkirjastoista Qt:hen ja Orbit-kirjastoihin. Tämän myötä odotettavissa on lisää sekä näyttävyyttä että käytettävyyttä.
Tämän päivän videollamme esitellään Qt:n mahdollisuuksia. Alta löytyvällä videolla Nokian 5800 XpressMusic -puhelimessa esiteltävän Qt-demon on kehittänyt suomalainen Tieto-yhtiö. Symbian^4 tulee mahdollisesti muistuttamaan ainakin joiltain osin tätä jo nyt nähtyä rakennetta - tosin varmasti hyvin paljon viimeistellympänä.

Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.