Nokia Musicista tuli Nokia Ovi Player

Markus Lehtiniitty
13. marraskuuta, 2009 11:47

Nokia on uudistanut tietokoneiden musiikkiohjelmistoaan, ja samalla myös sen nimi on muuttunut. Aiemmin Nokia Music -nimellä tunnettu ohjelmisto tunnetaan jatkossa nimellä Nokia Ovi Player. Ohjelmistoa voi käyttää musiikin hallintaan sekä tietenkin siirtoon Nokian laitteisiin.
Nokian mukaan uutta Ovi Playeriä ei ole rakennettu alusta asti uudelleen, vaan kyseessä on päivitetty versio aiemmasta ohjelmistosta. Uusien ominaisuuksien pitäisi Nokian mukaan helpottaa ohjelmiston käyttöä. Lisäksi uusi Ovi Player tukee täysin myös Microsoftin tuoretta Windows 7 -käyttöjärjestelmää.
Ovi Player sisältää muutamia uusia näkymiä, joiden kautta musiikkikokoelmaansa pääsee tarkastelemaan. Esimerkiksi viimeisimpien lisäysten lista näyttää nyt tuoreimman lisätyn musiikin albumeittain kansikuvien kera. Lisäksi mukaan on lisätty uusi musiikinsuodatustoiminto, jonka pitäisi myös helpottaa musiikkikokoelman selaamista. Edellä mainittujen muutosten ohella soittimen painikkeet ovat nyt aiempaa kompaktimmat ja äänenvoimakkuudensäädin sekä kappaleen paikkavalitsin aiempaa toimivampia.
Uusien toimintojen ja parannusten lisäksi uudessa versiossa on mukana toki myös lukuisia korjauksia sekä nopeusparannuksia.
Nokia Ovi Player on luonnollisestikin yhteensopiva Nokia Music Storen, joka Suomessa kulkee Nokia Musiikkikauppa -nimellä.
Nokia kertoi uudesta Ovi Playeristä Ovi-blogissaan. Nokia Musicin aiemmat käyttäjät voivat ladata uuden Ovi Playerin hakemalla päivityksiä itse ohjelmistosta, kun taas uudet käyttäjät voivat ladata ohjelmiston täältä.
Olemme aiemmin kertoneet Nokian aikeista uudelleennimetä myös musiikkikauppansa, joka toistaiseksi tunnetaan nimellä Nokia Music Store, lähitulevaisuudessa Ovi Musiciksi. Näin pikku hiljaa kaikki Nokian merkittävimmät palvelut ja niihin kytkeytyvät työpöytäohjelmistot alkavat olla Ovi-brändin alla. Lisäksi Nokia on poistamassa DRM-kopiosuojauksia musiikkikauppansa kappaleista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.