Samsungilta yli 100 miljoonaa kosketuspuhelinta ensi vuonna

Markus Lehtiniitty
13. marraskuuta, 2009 17:48

Samsung on ratsastanut varsin tyylikkäästi viime aikoina menestyksen aallonharjalla, osaltaan myös vahvan kosketuspuhelinmallistonsa ansiosta. Samsung aikoo jatkaa samalla linjalla myös ensi vuonna.
Vuoden 2009 aikana Samsungin odotetaan yltävän 57 miljoonaan myytyyn kosketuspuhelimeen, mutta ensi vuodeksi tähtäin on asetettu jo reilusti yli 100 miljoonaan. Asiasta kertoneen Telecoms Korean mukaan Samsungin ensi vuoden kosketuspuhelimista jopa 65 prosenttia tulisi olemaan varustettu kapasitiivisella näytöllä. Telecoms Korea perustaa juttunsa Shinhan Investment -yhtiön tietoihin.
Myös toinen korealaisvalmistaja, LG, aikoo kasvattaa kosketuspuhelinten osuutta koko myynnistään ensi vuonna: 36 prosentista 40 prosenttiin. LG:n kosketuspuhelimista kuitenkin vain joka viidennen odotetaan sisältävän kapasitiivisen näytön.
Tämän artikkelimme kuvassa on yksi Samsungin toistaiseksi suurimpia menestysmalleja kosketuspuhelinten saralla, S5230. Kyseessä on melko edullinen, alle 200 euron, peruskosketuspuhelin, jota Samsung on myynyt toukokuusta alkaen jo yli 10 miljoonaa kappaletta.
Kuten korealaisvalmistajienkin suunnitelmista on huomattavissa, tulee kosketuspuhelinten merkitys vain kasvamaan jatkossa. Jatkossa lähes tulkoon kaikki huippupuhelimet tulevatkin olemaan varustettu kosketusnäytöllä, jonka rinnalta mahdollisesti löytyy (täys)näppäimistö.
Myös resistiivisen ja kapasitiivisen tekniikan välinen kamppailu on kääntymässä selvästi jälkimmäisen voittoon. Molemmilla on omat etunsa, mutta kokonaisuutena kapasitiiviset näytöt tarjoavat yleisen mielipiteen mukaan paremman käyttökokemuksen. Toistaiseksi kuitenkin lähinnä hinta on jarruttanut kapasitiivisten näyttöjen laajempaa esiinmarssia. Lisäksi resistiivisen näytön vahvuutena on pidetty resistiivisen näytön tarjoamaa mahdollisuutta styluksen käyttöön - jatkossa myös kapasitiivinäytöille tulee kuitenkin tarjolle yhä enemmän erityisvalmisteisia styluksia. Tulevaisuus on kapasitiivisen kosketuksen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.