Nokia julkisti 5330 Mobile TV Editionin - mobiili-tv edullisempaan hintaluokkaan

Markus Lehtiniitty
16. marraskuuta, 2009 12:06

Nokia toi tänään uuden lisäyksen DVB-H-mobiili-tv:tä tukevien laitteidensa jatkoksi julkistamalla 5330 Mobile TV Editionin.
5330 Mobile TV Edition eroaa 5330 XpressMusic -pohjamallistaan käytännössä vain DVB-H-vastaanottimen lisäyksellä. Näin ollen sen muihin ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa 2,4 tuuman näyttö QVGA-tarkkuudella, 3G-yhteydet, 3,2 megapikselin kamera LED-kuvausvalolla sekä 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä. Lisäksi 5330:sta kerrotaan löytyvän tuki useilla verkon yhteisöpalveluille, kuten Facebookille.
Uusi 5330 Mobile TV Edition laajentaa Nokian DVB-H-puhelinten valikoimaa selkeästi edullisempaan hintaluokkaan. Aiemmin Nokian laitteista DVB-H-tuen ovat sisältäneet N77, N92 ja N96. 5330 Mobile TV Editionin verottomaksi hinnaksi ilmoitetaan 155 euroa. Markkinoille uutuus on tulossa vuoden 2010 ensimmäisellä neljänneksellä, eli tammi-maaliskuussa.
Suomessa DVB-H-mobiili-tv:n on toistaiseksi kaupallistanut vain DNA-operaattori. Se tarjoaa palvelua 7,90 euron kuukausihinnalla. Mobiili-tv-verkossa voi seurata YLE TV1:n ja YLE TV2:n sekä kotimaisia että ulkomaisia sisältöjä, MTV MEDIA:n MTV3- ja Sub-kanavia sekä The Voice -tv-kanavaa. YLE:n radiokanavista mukana ovat YleX- ja YLE Radio1-kanavat ja lisäksi tarjolla on kuvaradiokanavina Radio Nova, Iskelmä ja The Voice.
"On loistavaa, että Nokia on vakuuttanut sitoutumistaan DVB-H:hon julkistamalla Nokia 5330 Mobile TV Editionin. Vuosi 2010 tuo mukanaan sarjan korkean profiilin globaaleja urheilutapahtumia, mikä tuo operaattoreille hyvän mahdollisuuden luoda, kasvattaa ja paketoida innovatiivisia mobiili-TV-palveluja. Itse asiassa, vuoden 2006 jalkapallon MM-kisojen aikana, Italiassa nähtiin toistaiseksi onnistunein mobiili-tv-palvelun aloitus Euroopassa", sanoi Stefan Schneiders, joka johtaa Nokia Siemens Networksin mobiili-tv-ratkaisujen liiketoimintaa.
DNA:n myynti- ja markkinointijohtaja Erik Sylvestersson puolestaan kommentoi uutuutta: "Digitaaliset TV-lähetykset DVB-H-verkkojen yli ovat tulossa paremmin saataville useammille ihmisille. Suomessa olemme havainneet urheilun ja uutisten olevan pääajureita mobiili-TV:n kulutuksen osalta. Ihmiset haluavat pystyä katsomaan tapahtumia niiden tapahtuessa - sen sijaan, että he tyytyisivät koosteisiin tapahtumista kotiin päästyään. Kuluttajat odottavat poikkeuksellista liikkuvan TV:n kokemusta edulliseen hintaan, mitä Nokia 5330 Mobile TV Edition on täysin valmis tarjoamaan."
Nokia kertoo, että se ja verkkoyhtiö Nokia Siemens Networks työskentelevät yli 30 operaattorin kanssa mobiili-tv:n käyttöönoton kanssa. Toistaiseksi DVB-H:hon perustuvat mobiili-tv-palvelut on otettu kaupalliseen käyttöön Suomen ohella myös Alankomaissa, Filippiineillä, Ghanassa, Keniassa, Intiassa, Italiassa, Itävallassa, Namibiassa, Nigeriassa sekä Sveitsissä. Seuraavan 12-18 kuukauden aikana Nokia odottaa kaupallisia aloituksia yli 20 lisämaassa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.