Googlelta tulossa oma puhelin

Markus Lehtiniitty
18. marraskuuta, 2009 13:53

Googlelta on ehdottomasti tulossa vain sen omalla brändillä varustettu puhelin, kertoo TechCrunch-sivuston perustaja Michael Arrington useisiin lähteisiin perustuen.
Googlen oma puhelin on pyörinyt huhuissa jo pitkään ja Google on myös useampaan otteeseen kiistänyt sellaisen tulossaolon. Mutta Google-puhelimen tulo on asiasta kertoneen Arringtonin mukaan jo täysin varmistettua tietoa.
Luonnollisestikaan Google ei tule valmistamaan puhelintaan itse, mutta suunnittelutyö, myynti ja markkinointi sekä kaikki muu puhelimeen liittyvä tulevat olemaan täysin Googlen harteilla. Googlen valmistuskumppanista ei toistaiseksi ole varmaa tietoa. Osa lähteistä väittää sen olevan taiwanilainen HTC, osa taas viittaa korealaisvalmistajaan, jolloin kyseeseen voisivat tulla Samsung tai LG.
Googlen tulevan oman puhelimen ominaisuuksista, ulkonäöstä tai hinnasta ei toistaiseksi ole minkäänlaista tietoa. Android-käyttöjärjestelmähän uutuudesta tulee luonnollisesti löytymään. Markkinoille sen pitäisi kuitenkin tulla vuoden 2010 alussa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan puhelimen lanseerauksen piti tapahtua jo tämän vuoden puolella, mutta tästä aikataulusta on jääty jälkeen.
Arrington kertoo Googlen myös suunnittelevan merkittävää markkinointipanostusta puhelimen ympärille aivan ensi vuoden alkuun. Google tulee myymään tulevaa puhelintaan suoraan itse sekä jälleenmyyjien kautta. Operaattoreiden valikoimiin se ei ilmeisestikään ole tulossa. Tämä antaisi olettaa puhelimen perustuvan GSM/WCDMA-teknologiaan CDMA:n sijaan.
Googlen tulo vahvasti omalla brändillään mukaan puhelinliiketoimintaan on erittäin mielenkiintoista. Jatkossa on hyvin kiintoisaa seurata, miten tämä liike tulee vaikuttamaan Googlen Android-kumppaneihin ja toki se millaisen puhelimen Google saa aikaiseksi. On myös erikoista, että Samsung tai LG mahdollisesti alentuu Googlen sopimusvalmistajaksi tällä tavalla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.